Balon Kazasında Yaralanan Turistler

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir’de 3 turistin öldüğü balon kazası sonrasında 13...

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir’de 3 turistin öldüğü balon kazası sonrasında 13 kişinin tedavi gördüğü hastanede rehin tutulduğu iddialarını yalanladı.

Ünlübay, konuyla ilgili bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında gazetelerde turistlerin rehin tutulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Ünlübay, “Geçen günlerde ilimizde meydana gelen balon kazasından sonra hastanemize 13 hasta ulaştırılmış ve gerekli tedavileri vakit kaybetmeden başlatılmıştır. Şu an bu 13 hastanın 3’ü taburcu edilmiş, kalan 10 hastanın 7’si için ilgili sigorta şirketlerine ve konsolosluklara hastaların stabil olduğu ve ülkelerine gerekli sağlık koşulları sağlanmak suretiyle transfer edilebilecekleri bilgisi verilmiştir. Kalan 3 hastanın ise transfer tarihleri sağlık durumları uygun olunca belli olacaktır" dedi. Hastane masrafları ile ilgili hastaların sigorta şirketleri ile görüşmelerin yürütüldüğünü anlatan Ünlübay, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hastalardan hiçbir ücret alınmamıştır. Ayrıca, fatura tutarları halen sigorta şirketleri ile görüşülmekte olup, basına yansıyan afakî fiyatlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Reklam
Reklam

Hastanenin tedavi için 1.2 milyonluk masraf çıkardığı iddia edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: