Balo'ya Lüksemburg Da Katılmak İstedi

Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A.Ş. İzmir Ofisi'ni ziyaret eden Lüksenburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius,...

Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A.Ş. İzmir Ofisi'ni ziyaret eden Lüksenburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, BALO Projesine hayran kalarak Lüksemburg’un da bu proje kapsamında düşünülmesini istedi.

Türk ticaret hayatının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğü ve katılımında 92 oda, borsa ve organize sanayi bölgesinin iştiraki ile kurulmuş olan BALO AŞ.'nin İzmir Ofisi, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından ziyaret edildi. BALO İzmir Ofisi'ne yapılan ziyarete Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanlığı, Lojistik Bölümü Direktörü Daniel Liebermann, CFL Cargo CEO’su Fernand Rippinger ve Lüksemburg Büyükelçiliği Ekonomi Danışmanı Esra Uyanusta Misrahi katıldı. BALO Genel Müdür Vekili Hüseyin İşteermiş ile bir araya gelen Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, BALO Projesi hakkında detaylı bilgi aldı ve Lüksemburg’un da BALO Projesi kapsamına alınmasını istedi.

Reklam
Reklam

Lüksemburg’un Lojistik alt yapısı ve CFL Kargo’nun BALO’ya Lüksemburg da sağlayabileceği avantajlarının anlatıldığı görüşmede, Türkiye’den gelecek olan yüklerin Lüksemburg’dan sağlanan düzenli seferlerle Almanya, Fransa, İskandinavya ve hatta İspanya’ya kadar demiryolu ile ulaşılabileceği konuları görüşüldü. Yapılan görüşmeler de ayrıca, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği Lojistik Ekibi ile BALO AŞ. arasında işbirliği geliştirmek ve çalışmalarını yapılandırmak üzere karşılıklı görüşmelerine devam etme kararı da alındı.

Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, bu görüşme nedeni ile duyduğu memnuniyeti ifade ederek, BALO AŞ. yönetimini, bu yıl Eylül ayında Lüksemburg’da gerçekleştirilecek Türk İş Konseyi Çalışmalarına davet etti.

BALO Projesinin milli bir organizasyon haline geldiğini belirten BALO Genel Müdür Vekili Hüseyin İşteermiş, Lüksemburg heyetine BALO’nun yapısı, işleyişi ve hedeflerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. İşteremiş ayrıca, BALO’nun ülkemizi transit geçerek İpekyolu güzergâhındaki ülkelere gönderilecek yükler için de çalışmalar içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: