Balta: Seçmen, Makyaj Yapan Belediyelerle Çevreye Yatırım Yapanları Ayırt Etmeli

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, seçmenin, yerel seçimler öncesi çevreye yatırım yapan belediyeler...

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, seçmenin, yerel seçimler öncesi çevreye yatırım yapan belediyeler ile son 6 ay kala makyaj çalışması yapanları ayırt etmesi gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde Sueno Otel'de 3 gün sürecek olan 3. Atık Yönetimi Sempozyumu, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın katımıyla başladı. Sempozyumda Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV), Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKOL), Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER), Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği (TAYÇED), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve Elektrik Elektronik Atık Yönetimi ve Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (ELELAY) hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Bakan Yardımcısı Balta, çevrenin korunmasında zihniyet değişimi olması gerektiğini söyledi. Türkiye'de çevrenin korunması ve doğal kaynaklara sahip çıkılmasına yönelik bakanlık olarak 81 ilde çalışma yaptıklarını belirten Balta, çevreye ve doğal kaynakların korunmasına yönelik her yapılan yatırımın insan sağlığına yapılan bir yatırım olduğunu kaydetti. Balta, "Bakanlık olarak çevrenin korunması, atıkların ayrıştırılmasına özel önem veriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2 yıl içinde belediyelerimiz ve illerde Özel İl İdaresi'ne 800 çöp arabası verdik. Çöp arabalarına çevrenin korunmasına yönelik resimleme ve yazı yazdık. Amacımız, belediyelerimiz ve köylerimizde de halkımızda çevre bilinci oluşturmak. Çevrenin korunmasına yönelik yatırımlarda belediyelerimizi hiç ayrım yapmadan destekliyoruz. Vatandaşlarımız da çevrenin korunmasına yönelik sürekli yatırım yapan belediyelerle, seçimlere son 6 ay kala makyaj yapan belediyeleri ayırt etmeli." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Mehmet Baş da katı atık ayrıştırıcılarını 'Yeryüzü üstü madencileri' olarak tanımladı. Yıllık katı atık bertarafına bağlı yılık 1 milyar dolar ekonomik girdiği sağladığını belirten Baş, hedeflerinin 10 yıl içinde bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Müdürü Çağatay Dikmen ise gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için denetimin şart olduğunu söyledi. Sürdürülebilir kalkınmanın, çevrenin korunmasına bağlı olduğunu anlatan Dikmen, Çevre Koruma Kanunu kapsamında denetlemeye tabi 130 bin tesisin bulunduğunu kaydetti.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren de çevrenin korunmasına yönelik gereken özen ve hassasiyet gösterilmediği takdirde bugün kurtarılmasına yönelik 1 lira harcama yapılıyorsa gelecekte 10 liraya zor yapılacağını kaydetti. Bakan Yardımcısı Balta'nın konuşmasının bitiminde, sempozyuma katkıda bulunan ve çevrenin korunmasına özen gösteren çevreci kuruluşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altın, gümüş ve bronz plaket takdimi yaptı. Plaket töreni sonrası sempozyuma katılanlar Balta ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: