Baltalı cinayet zanlısının yargılanmasına devam edildi

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, karısıyla yatakta yakaladığını iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra evinin tuvaletinde 10 parçaya bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile karısının yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanıklar Engin P. ve Reyha P. hakkında açılan davaya Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Müdahil avukatı Ata Giritli, cesedin 4 parçasına ulaşıldığını ancak, 6 parçasının kayıp olduğunu ileri sürerek, vahşice işlenen bu cinayetten dolayı zanlı karı-kocanın en ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep etti. Avukat Giritli, "Olay yerinden alınan kar örneklerinden bazıları sanık Reyha P.'nin kan örnekleri ile tuttuğu görülmektedir. Dolayısıyla Reyha P.'de bu işin içinde olduğunu belirtmek istiyorum. Reyha hakkında sevk maddelerinin iddianamenin düzeltilmesini ve birlikte maktulü öldürdüklerini konusunda gereğinin taktirini savcıdan talip ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Savcı, Reyha P.'nin hakkında canavarca hisle adam öldürme suçu ile ilgili kamu davası açılması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi yönündeki talebin tanıklar dinlendikten sonra değerlendirilmesine karar verdi. Dava tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 16 Mart 2008 tarihinde meydana gelen olayda Denizli'de inşaatlarda çalışan Engin P. (36), Samsun'a izine gelmiş, Engin P.'nin eşi (29) ve çocukları için de arkadaşı Sebahattin Y. (43) Samsun'da kendilerine ev tutmuştu. Sebahattin Y., dost hayatı yaşadığı iddia edilen Engin P.'nin eşinin evinde kalmaya başlamış, Engin P., iki çocuk annesi eşi Reyha P. ve Sebahattin Y., olay gecesi birlikte içki içmişti. Gece saat 01.00 sıralarında uyandığında eşini Sebahattin Y.'nin yatağında gören Engin P., uyumakta olan şahsa odun kesmede kullandığı baltayla saldırmış, Engin P., balta ile boynuna vurarak öldürdüğü Sebahattin Y.'nin cesedini evinin tuvaletinde parçalara ayırarak 5 ayrı poşette koymuş, arkadaşının ceset parçalarını ve olayda kullandığı baltayı Mert Irmağı'na atmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin kaybolması üzerine yapılan araştırma sonucu suçlarını itiraf eden Engin P. ve eşi Reyha P. tutuklanmıştı. Engin P. hakkında, 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha P. hakkında da 'suç delilini gizlemek' suçundan dava açılmıştı.

Reklam
Reklam