Balya Bengiler Köyü’nde Hizmet Coşkusu

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Bengiler köyünde, üç açılış birden yapılırken büyük coşku yaşandı.450 nüfuslu köyde...

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Bengiler köyünde, üç açılış birden yapılırken büyük coşku yaşandı.

450 nüfuslu köyde geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan cami ile şehitler anıtı ve hayır yeri için açılış düzenlenirken, törenlere katılım yoğun oldu. İlçeye 14 kilometre uzaklıktaki 450 nüfuslu Bengiler köyünde adeta hizmet bayramı yaşandı. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan köy camisi köylülerin katılımıyla tamamlanırken THK Balya şubesi ve muhtarlık işbirliğiyle köydeki 43 şehit için hazırlanan anıt da hizmete girdi. Ayrıca köy meydanında Cemile-Akif Ayhan çifti yararına yaptırılan hayır evi de tamamlanırken, törene katılanlara burada yemek verildi. Köy camisinin açılış töreninden sonra yeni camide ilk mevlit okunurken Balya Müftüsü Murtaza Gür de, konuşmasında hayırseverlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Balya’dan, Burhaniye’den ve çevre köylerden gelen din görevlilerinin okudukları mevlit ilgi görürken vatandaşlar camiyi doldurdu. Mevlitten sonra bir konuşma yapan Müftü Murtaza Gür, çocukların camilerdeki yaz kuran kurslarına gönderilmesini istedi. Caminin yapımında emeği geçenleri kutlayan Müftü Murtaza Gür, “Camilerin çok süslü olması da önemli değil. Önemli olan içindeki cemaatin sayısıdır. Caminin güzelliği içindeki cemaattir. Çok büyük ve süslü camiler yapıyoruz. İçini dolduramadıktan sonra kıymeti yok. Yaz kuran kursları başladı. Çocuklarımızı bu kurslara gönderin. Çocuklarımız camilere gelsin. Onlardan asla rahatsız olmayalım. Allahtan bolluk bereket istiyoruz. Alan da Allah, veren de Allah. Kazancınız bereketli olsun. Her şeyi Allahtan isteriz. Camiye alışık bir gençlik için çocukları mutlaka camiye gönderin. Kuran ahlakı için camiye çağırıyoruz. Biz camide Kuranı sevdirirsek çocuklarımız Kur’an öğrenmeye devam edecek. Çocuklarımız gelsinler. Sırtımızda dursalar da onlara kızmayacağız. Belki Allah bizi onların yüzünden bağışlayacaktır. Caminin yapımında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Müftünün konuşmasının ardından hayır evinin açılışı yapıldı ve konuklara yemek ikramı yapıldı. Köy muhtarı Sabri Oğuz da bütün konularla teşekkür etti. Açılış törenlerine Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz ile il genel meclisi üyeleri Nail Kıran ve Ali Ceyhan ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: