Balya Köylerinde Kadına Şiddete Yer Yok

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen ve Balya İlçe Milli Eğitim...

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen ve Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi kapsamında düzenlenen eğitim seminerinin bu haftaki durağı, Doğanlar Köyü oldu. Seminere katılan uzmanlar köydeki erkek ve kadınlarla ayrı ayrı toplantılar yaparken kadına şiddetin önlenmesi için bilgilendirme yaptılar.

Doğanlar Köyü’nde düzenlenen seminerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarından psikolog Nazlı Yeşiller, Balıkesir Emniyet İl Müdürlüğü uzmanlarından Yeter Şahin ve Balıkesir Barosu avukatlarından Aslı Çallıoğlu’nun sunumlarını izleyen ve yeni düzenlemeler hakkında bilinçlenen Doğanlarlılar, uzmanları adeta soru yağmuruna tuttular. Eğitim seminerlerinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, eğitim seminerleri ve bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Balya köylerinde kadına şiddetin yaşanmayacağını bildiren müdür Kazım Balbal, konuşmacı uzmanlarla seminere katılan köylülere teşekkür etti. Müdür Balbal, Balya İlçe Merkezinde faaliyete geçen Kadın Danışma Merkezi’nin tam kapasite hizmet vermeye başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: