Balyoz Avukatları, Mahkeme Heyetini HSYK'ya Şikayet Edecek

Balyoz davasında yargılanan sanıkların avukatları, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında hazırladıkları şikayet dilekçelerini,...

Balyoz davasında yargılanan sanıkların avukatları, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında hazırladıkları şikayet dilekçelerini, HSYK'ya gönderilmesi talebiyle Adalet Komisyonu vereceklerini açıkladı. Avukatların, TÜBİTAK bilirkişileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davası sanıklarının avukatları, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Avukatlar adına konuşan Avukat Hüseyin Ersöz, sahte dokümanlar olduğunu öne sürdü. Ersöz açıklamasında 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakimlerini de suçladı.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyetinin 08 Mayıs 2012 tarihli duruşmada, bilirkişilerin soruşturma aşamasında savcılar tarafından yaptırılmayan yeminlerinin celse arasında tamamlanması yönünde ara karar aldığını anlatan Ersöz, bu kararın hukuka aykırı olduğunu iddia etti. Bu konuda CMK'da bir düzenleme bulunmadığı ve bu durumun iyi niyetli bir davranış olarak kabul edilmesinin de mümkün olmadığını savunan Ersöz, "Mahkeme Heyeti bu işlemi duruşma sırasında değil de celse arasında yapmakla bilirkişilere duruşma sırasında soru sorulmasının önüne geçmek istemektedir." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından avukatlar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında hazırladıkları şikayet dilekçelerini, HSYK'ya gönderilmesi talebiyle Adalet Komisyonu vereceklerini açıklayarak adliye binasına girdi. Avukatların, TÜBİTAK bilirkişileri hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: