Balyoz Darbe Planı Davasının Temyiz Duruşmasında 'avukat' Tartışması

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı...

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşması devam ediyor.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde aralarında Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tümgeneral İhsan Balabanlı'nın da bulunduğu 18 sanığın avukatı Ramazan Bulut, savunmasına kaldığı yerden devam ediyor. Bulut, 9 müvekkilinin savunmasını yaptıktan sonra diğer sanıkların savunmasının başka bir avukat tarafından yapılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki duruşmada avukat Bulut'un bu isteği heyet tarafından reddedildi. Listede ismi bulunmayan avukatların savunma yapamayacağı gerekçe gösterildi. Dairenin bu kararı sonrası salonda tansiyon yükseldi. Avukatlar ile heyet arasında tartışma yaşandı. Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararını değiştirmedi.

Avukat Ramazan Bulut, diğer 9 sanığın savunmasına kaldığı yerden devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: