Balyoz davasında alkışlayan izleyicileri dışarı çıkarıldı

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Albay Hakan Büyük’ün savunması sırasında salondan alkış seslerinin yükselmesi üzerine...

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Albay Hakan Büyük’ün savunması sırasında salondan alkış seslerinin yükselmesi üzerine mahkeme başkanı, izleyicileri dışarı çıkardı.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz davasının 53. duruşmasında; emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Korgeneral Engin Alan, Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 146 tutuklu sanık hazır bulundu. Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık ile hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli orgeneral Ergin Saygun ve Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul da duruşmaya katılmadı.
Tutuksuz yargılanan 5 sanığın da hazır bulunduğu duruşmada Mahkeme Başkanı Ömer Diken, sanık savunmalarının alınmasına devam edileceğini açıkladı. Bu sırada Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, dün yapılan duruşmada savunmasını yapan sanık Hakan Büyük'e bazı soruları olduğunu söyledi. Bunun üzerine Büyük'e, oturduğu yerden soruları cevaplaması için mikrofon gönderildi.
Hakan Büyük’ün savunması sırasında Büyük ve avukatının bazı sözlerine üzerine salondaki izleyiciler alkışladı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken de alkışlayan izleyicileri dışarı çıkardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz