Balyoz Davasında Dört Günde 17 Avukat Savunma Yaptı

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı...

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşmasının dördüncü günü de tamamlandı. Duruşmaya, 22 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 09.00'da kaldığı yerden devam edilecek.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki 361 sanıklı Balyoz Darbe Planı Davası'nın temyiz duruşmasında, 4 gün boyunca tam 17 avukat savunmasını tamamladı. Sanık, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı Kazım Yiğit Akalın, 60 sanık adına hazırlanan ve 404 sayfadan oluşan savunmasını üç günde tamamlamıştı. Akalın'ın ardından dün 5 avukat savunmasını tamamladı. Bugünkü duruşmada ise 11 avukat savunma yaptı.

Reklam
Reklam

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin '2013/9110 esas sayılı dosyasında savunma sırası, avukatların soyadına göre alfabetik olarak sıralandı. Bu sıraya göre ismi okunan, ancak duruşmada bulunmadığı gerekçesiyle 9 avukat da savunmasını yapamadı. Bu avukatlar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin belirlediği kriterler çerçevesinde 117 avukatın savunmasının tamamlamasının ardından savunmalarını yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: