Balyoz sanıklarından tişörtlü protesto

Balyoz davasının bazı tutuklu sanıkları, bugünkü duruşmaya üzerinde ‘Adalet bilime karşıdır’ ve ‘Adil yargılama istiyoruz’...

Balyoz davasının bazı tutuklu sanıkları, bugünkü duruşmaya üzerinde ‘Adalet bilime karşıdır’ ve ‘Adil yargılama istiyoruz’ yazılı siyah tişörtle girerek mahkemeyi protesto etti. Tişörtlü protestoyu kayda geçiren Mahkeme Başkanı Ömer Diken, bağırarak konuşan sanığı dışarı çıkarttı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz davasının 191. duruşmasında; Engin Alan, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına ve Özden Örnek'in aralarında bulunduğu 182 tutuklu sanık hazır bulundu. 68 tutuklu sanığın gelmediği duruşmada 7 tutuksuz sanık da yer aldı.

Reklam
Reklam

Bu arada, tutuklu sanıklardan Ahmet Zeki Üçok, Dursun Çiçek ve Mehmet Fikri Karadağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanığın, önünde 'Adalet bilime karşıdır' ve arka tarafında 'Adil yargılama istiyoruz' yazılı siyah tişört giydiği gözlendi. Sanıkların kimlik yoklaması sırasında Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Üzerinde 'Adalet bilime karşıdır' yazılı tişört giydiğiniz görülüyor. Protesto amaçlı mıdır?" diye sordu. Sanıklar da eylemin protesto amaçlı olduğunu söyledi. Kimlik yoklamasında isimlerini söyleyerek duruşmada olduklarını söyleyen sanıklardan tişörtlü olanlara sıra geldiğinde Ömer Diken, bu sanıkların tutanaklarda belirlenebilmesi için "Siz de tişörtlüsünüz." dedi. Bu sanıkların ise "Evet giydim", "Zahmet etmeyin bakmak için, arkasında da 'Adil yargılama istiyoruz' yazılı." diyerek tişörtlerin arkasını göstermesi dikkat çekti. Mehmet Fikri Karadağ da, "Evet giydim. Ne yapacaksan yap." demesi dikkat çekti. Sanıkların bu duruşları üzerine izleyici bölümünden gülüşme sesleri duyuldu. Başkan Diken, sanık bölümünden, "Biz de giydik, bakın bende de var" şeklinde bağıran sanıklara hitaben, "Oradan karışıyorsunuz. Bunun adına ukalalık denir." diye tepki gösterdi. Diken, kendisiyle tartışan sanık Mustafa Önsel’i ise duruşma salonundan çıkarttı.

Reklam
Reklam

Duruşmaya ara verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz