'Balyoz'da bir albay serbest

“Balyoz” soruşturmasında gözaltına alınan 49 askerden, aralarında emekli generaller Özer Karabulut ve Engin Alan’ın da bulunduğu 11'i adliyeye sevk edildi.

Albay Cengiz Köylü ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Komutanlar İstanbul Adliyesi'ne siyah camlı sivil bir minibüsle getirildi.

Dokuz ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında general ve subayların da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Sözkonusu kişiler, diğer şehirlerden İstanbul’a getirildi. Bu 49 kişiden 29’u gece boyunca İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, 20’si ise İstanbul Merkez Komutanlığı’nda tutuldu.

Bu sabah saatlerinde 8 asker Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.Albay Cengiz Köylü ve Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz ile emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tuğamiral Engin Baykal, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli kurmay albaylar Ahmet Metin Dikici, Ali İhsan Çuhadaroğlu ve Ümit Özcan savcılık katına çıkartıldı.

Reklam
Reklam

GENERALLER ALAN VE KARABULUT ADLİYEDE

Öğleden sonra ise 3 asker daha adliyeye sorgu için getirildi. Adliyeye getirilen isimler arasında emkli Tümamiral Özer Karabulut ve emekli Korgeneral Engin Alan da bulunuyor.

Sivil plakalı polis minibüsü ile adliyeye getirilen askerler, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan içeri alındı. Böylece adliyeye sevkedilen asker sayısı 11 kişi oldu.

ALBAY KÖYLÜ SERBEST

Bu arada, daha önce “Ergenekon” soruşturmasında tutuklanan Albay Cengiz Köylü ifadesininin ardından serbest bırakıldı.