Balyoz’da yeni soru

Çetin Doğan ve Gerçekler sitesi Balyoz davasıyla ilgili ortaya attığı “delil sahteciliği” iddialarına bir yenisini ekledi.

Buna göre Tümamiral Harekat Başkanı Feyyaz Öğütcü, “Suga Harekat Planı İcrası” başlıklı bir Bilgi Notu’nu soyadığı “ç” harfiyle yazarak imzalamış.

Balyoz davasından tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın yakınları tarafından kurulan “Çetin Doğan ve Gerçekler” internet sitesi davadaki delillerin sahte olduğunu iddia etmeyi sürdürüyor. Sitede yer alan “30 saniyelik test: hukuk düzeni mi çete düzeni mi?” başlıklı yazıda Tümamiral Feyyaz Öğütcü’nün soyadının iki ayrı yerde “ç” harfi ile yazılmasının sahtecilik kuşkuları doğurduğu iddia edildi. Orduya ait internet sitelerine yazım kılavuzları koyacak kadar Türkçe duyarlılığına sahip TSK’nın bir elemanının darbe belgesinde adını yanlış yazamayacağını öne süren Çetin Doğan ve Gerçekler sitesi sayfalarına şu iddiayı taşıdı:

Reklam
Reklam

-Diyelim ki, adınız Herneyse Cam. İnsanlar soyadınızı çoğunlukla yanlış yazıyorlar; Cam yerine Çam. Öğrencilik yıllarınızdan beri hep düzeltmek zorunda kalmışsınız: “Soyadım Cam, Çam değil,” “C ile yazılıyor Ç ile değil; Ceyhun’un C’si, Çarşamba’nın Ç’si değil.” Dostlarınız ve çalışma arkadaşlarınız bu hassasiyetinizi biliyor ve çok dikkat ediyor, ama gelin görün ki, THY satış bürosundaki bey size “Herneyse Çam” diye bilet kesebiliyor.

-Bir gün, emniyet görevlileri kapınıza dayanıyor. Büyük bir suç işlemişsiniz. Suçunuz belgeler ile sabitmiş, öyle diyorlar. Hatta belgeler, zamanında çalıştığınız bir işyerinden çıkmış (oradan çıktığına göre de muhakkak sahihmiş).

-Belge dediğimiz, dijital belge. Yani bir CD’den ya da harddisk’ten çıkmış. Ne bir imzanız var ne de bir şey.

-Bu arada gazeteler manşetten “Bak sen Herneyse’nin yaptığına!” “Herneyse fena yakalandı” haberleri yapmış, köşeyazarları “Çalıştığı kurum sabıkalı, ne ettiyse Herneyse muhakkak hatalı” diye yazılar döşenmiş bile… İstiyorsunuz, elinize belgenin bir kopyasını tutuşturuyorlar.

Reklam
Reklam

-Belge hiç tanıdık gelmiyor, ama belgenin imza hanesinde adınız ve ünvanınız var. Ama bir dakika… Belgenin altında “Herneyse Çam” yazıyor. C ile değil Ç ile; Çarşamba’nin Ç’si ile!

-Bitmedi, size üstveri raporunu gösteriyorlar. Belgeyi hazırlayan “kullanıcı adı” olarak adınız geçiyor. Ama o da ne? Bilgisayar kullanıcı adınız da “Herneyse Çam.” C ile değil Ç ile; Çarşamba’nin Ç’si ile!

-“Kötü bir şaka mı bu?” diyorsunuz. “Bu belgeler gerçek olamaz. Ben adımı niye yanlış yazayım, bilgisayarda kullanıcı adım neden yanlış kayıtlı olsun? Bu belgeyi olsa olsa soyadımı Cam değil Çam sanan birileri hazırlamış olabilir” diyorsunuz.

-Nafile. “Hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular var” diyorlar, içeri atıyorlar. İtiraz ediyorsunuz. “Hakkımda kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular nasıl olur? Burada olsa olsa sahte belge üretenlerin varlığını gösteren olgular var” diyorsunuz. İtirazı değerlendiren mahkeme “hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular var,” “Çam ya da Cam, Herneyse… itirazın reddedilmiştir işte” diyor.

Reklam
Reklam

-Bu, hukuk düzeninde mi, yoksa çete düzeninde mi mümkündür?

-ÖĞÜTCÜ’NÜN TUTUKLAMAYA İTİRAZI DİĞER İTİRAZLARLA BİRLİKTE REDDEDİLDİ-

İnternet sitesi, Gölcük’ten çıkan ve Feyyaz Öğütcü’nün hazırladığı öne sürülen “Suga” belgesinde Öğütcü’nün adının imza hanesinde ve belgenin üstverisinde de Feyyaz “Öğütçü” olarak geçtiğini vurguladı, Tümamiral’in 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile tutuklandığını, tutuklamaya yaptığı itirazın da 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini anımsattı.

ANKA

Anahtar Kelimeler: