Banaz Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Banaz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yıl sonu sergisi Vali Özdemir...

Banaz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yıl sonu sergisi Vali Özdemir Çakacak tarafından açıldı. Törende kursiyerlere sertifikalarını da veren Vali Çakacak, eğitime verdikleri önemi anlattı.

Banaz Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törene; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak'ın yanı sıra İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Banaz İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, daire müdürleri kursiyerler ile vatandaşlar katıldı. Vali Özdemir Çakacak 2011 - 2012 eğitim öğretim yılında Uşak'ta Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde 1 bin 40 kurs açıldığını, bu kurslara toplam 24 Bin 94 kişinin devam ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Banaz Halk Eğitim Merkezince 2011 - 2012 eğitim öğretim döneminde 122 kurs açıldığını da belirten Vali Özdemir Çakacak, "Açılan kurslardan 72'si mesleki teknik eğitim, 43'ü genel, 7'si okuma yazma kursu. Bu kurslara bin 613 bayan, 643 erkek kursiyer olmak üzere 2 bin 256 kursiyer eğitim gördü. Kurslara bayan kursiyerlerin yanı sıra erkek kursiyerlerinde büyük ilgi göstermesi bizi mutlu etmektedir. Halk Eğitim Merkezilerimizde geçmişte olduğu gibi sadece biçki nakış gibi el emeği isteyen kurslar değil, bunlarla birlikte kursiyerlerin ev ekonomilerine katkı sağlayacağı, ekonomik değer elde edecekleri mesleki teknik kurslar da açılmaktadır. Eğitim her işin başıdır. Sadece ekonomik kalkınmanın değil her türlü sosyal ve kültürel kalkınmanın temeli eğitime dayanmaktadır" dedi.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 102 kurs ve etkinlik düzenlendiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak " bin 800 kişi bu projeden faydalandı. Proje ile okullarımızdan sadece öğrencilerimiz faydalanmasını istemiyoruz. Okullarımızdan o mahallede ve sokakta bulunan vatandaşlarımızın da faydalanmasını istiyoruz. Bütün okullarımızın kütüphane ve bilgisayar laboratuarlarından vatandaşlarımızın faydalanması için halka açtık. Ayrıca hükümetimizce başlatılan Fatih projesi kapsamında ilimiz pilot il olarak bir okulumuzda projeyi uygulamaya başladık ve öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıttık. Ayrıca 22 okulumuzun alt yapı çalışmaları devam ediyor. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 22 ilköğretim okulumuzda öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtacağız. 2013 eğitim öğretim yılından itibaren tüm ilköğretim okullarında Fatih projesi uygulamaya geçecek. Artık bilgi teknolojisi çağında yaşıyoruz ve bilgiye ulaşmak şimdi çok daha kolay. Fatih projesi ile çocuklarımızın bilgiye ulaşması artık bir tuş kadar yakın. O yüzden bu projesi önemsiyoruz. Zira Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine bizi çocuklarımız ulaştıracaktır. Çocuklarımız donanımlı ve iyi yetişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak başarılı kursiyerlere sertifikalarını ve hediyelerini birlikte verdiler. Sertifika töreninin ardından Banaz Halk Eğitim Merkezi mesleki, sosyal, sanatsal ve kültürel kursların sene soru sergisi Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile protokol üyeleri tarafından açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: