Bandırma Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir’in Bandırma Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.Bandırma Belediyesi'nin 2012 yılı mali kesin hesap...

Balıkesir’in Bandırma Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

Bandırma Belediyesi'nin 2012 yılı mali kesin hesap cetveli hakkında AK Parti grubu adına söz alan Mesut Tatlıdil ve Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza’nın açıklamaları toplantıya damga vurdu. Meclise hitaben ilk konuşmayı yapan Tatlıdil, 2012 yılında belediye gelirlerinin yüzde 83’ünün merkezden gelirler olduğunu iddia ederken, belediye yönetiminin meclisin aldığı kararları uygulamakta, kaldırım işgalleri ve bu işgallerden doğan ücretlerin tahsilatında acziyet sergilediğini belirterek, kesin hesap cetvelleri konusunda Başkan Pekel ve yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu.

Reklam
Reklam

Mesut Tatlıdil’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, hazırlanan önceki ve kendi dönemlerinde yapılan borç ödemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Belediye olarak 2007 yılından itibaren borçların ödendiğini söyleyen Mirza, “Biz önceki dönem borçlarını ödedik, ama sadece ikisini ödemedik. Daha doğrusu ödeyemedik. Birincisi, 2009 seçimlerinde bizden önceki yönetim tarafından ilçede bulunan bir market tarafından dağıtılan erzakın parasıdır” dedi.

Yanında bulunan bir mektubu çıkaran Mirza, “Bu mektupta anlatılan şey ihaleye fesat karıştırmaktır” diyerek mektubu okudu. Mirza, kendilerinden önceki dönemde Cumhuriyet meydanına yapılan havuzların parasının ödenmediği için havuzu yapan firma sahibi Haluk Yaman’ın Başkan Yardımcısı Ozan Onur ile görüşmeye geldiğini anlatarak, “Mektup sahibi bu arkadaştır. Mektubun içeriği ise şudur: Bu arkadaştan önce havuzların yapılması isteniyor. İhale edilmeden firma işi yapıyor. Fitrasyon için 11 bin lira, fıskiye sistemleri için 10 bin 500 lira istiyor. Dönemin belediye başkanı ise belediyenin 8 bin 500 liraya kadar teklif alabildiğini belirterek, 3 ayrı teklif verilmesini istiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: