Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi Mahkeme Kararıyla Yeniden Açıldı

Üç ay önce kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, mahkeme kararıyla yeniden açıldı.

Üç ay önce kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, mahkeme kararıyla yeniden açıldı.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, açılışta, 2011 yılının Eylül ayında yönetmeliğini çıkararak açıp, kurumsallaştırdıkları Bandırma Eğitim Destek Evi'nin, üç ay önce, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kapattırıldığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Biz, bu projeyi önce 'Herkes İçin Eğitim' ismiyle başlatmıştık. Amacımız, kenar mahallelerde yaşayan, ekonomik durumları iyi olmadığından, dershanelere gitme olanağı bulamayan ailelerin çocuklarına eğitim-öğretim desteği vermekti. Bu uygulamada da büyük başarı elde ettik. Bu arada, bu projeyle katıldığımız Marmara Belediyeler Birliği proje yarışmasında, ikincilik ödülüne değer bulunduk. Ama ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarına verdiğimiz bu destek, Bandırma'daki bazı kişilerin işine gelmeyince köstek olmalar başladı. Bunun sonucunda da üç ay önce Eğitim Destek Evi'ni kapattırdılar. Daha sonra Balıkesir İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Mahkemenin, bu birimin yeniden açılmasına karar vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz."

Reklam
Reklam

Pekel, Eğitim Destek Evi'nde 5 kadrolu öğretmenin yanı sıra çok sayıda gönüllü öğretmenin görev yaptığına dikkati çekerek, "Bu öğretmenlerimize şükran borçluyuz" dedi.

Muhabir: Ahmet Pesen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz