Bandırma Kent Konseyi Yaklaşık 10 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Kent Konseyi tarafından ağaç ve ormanın önemine dikkat çekmek için başlatılan proje...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Kent Konseyi tarafından ağaç ve ormanın önemine dikkat çekmek için başlatılan proje tamamlandı.

Kent Konseyi Emekliler Meclisi'nin katkılarıyla mart ayında başlatılan ağaçlandırma çalışmalarının birinci etabının tamamlandığını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Selim Panç, Paşakonak Mahallesi eteklerinde bulunan General Balcı Çamlığı'na 8 bin 450 adet fıstık çamı ve 60 adet yapraklı fidanın dikildiğini söyledi. Panç, "Bunlara ilave olarak liman üstü, terk edilmiş askeri depo alanları da çalışmalara dahil edildi. Bu bölgenin de ileride sayfiye yeri ve orman vasfını koruyacak şekilde ağaçlandırma programına alınması kararlaştırıldı. Bu bölgede 30 dönümlük alan fidan dikimine uygun hale getirilerek bin 60 adet fıstık çamı dikildi. Bu bölge için hedefimiz 6 bin fidanı toprakla buluşturmak" dedi.

Reklam
Reklam

İlkokul, ortaokul, üniversite öğrencileri ve vatandaşlarla fidan dikildiğini belirten Panç, bu fidanlarının bakımlarının da Kent Konseyi üyeleri ile vatandaşlar tarafından yapıldığını bildirdi. Panç, katkıda bulunan Bandırma Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Merinos Bölge Müdürlüğü'ne ve vatandaşlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: