Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kocaman:

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, "Balıkesir'in büyükşehir olmasına karşı değiliz ama bu yapılanmanın, bütünleşik bir şekilde olmasına

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, "Balıkesir'in büyükşehir olmasına karşı değiliz ama bu yapılanmanın, bütünleşik bir şekilde olmasına itirazımız var" dedi.

Bandırma Ticaret Odası ile Bandırma Ticaret Borsası tarafından organize edilen, "Balıkesir'in Büyükşehir olmasının bölgeye getireceği yararlar ve zararlar"ın tartışıldığı toplantı, Bandırma'da gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Balıkesir ilinin çok geniş bir coğrafyaya dayanması nedeniyle bu kadar önemli bir merkezi, büyükşehir organizasyonu ile yönetmenin, yerel yönetim anlayışına uymadığını savunarak, "Balıkesir'in, Büyükşehir olmasına karşı değiliz ama bu yapılanmanın, bütünleşik bir şekilde olmasına itirazımız var. Yanı başımızdaki Bursa'nın örnek alınmasının, çözüme en kolay katkıyı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kocaman, ayrıca 2004 yılında tüm il merkezleri ve ilçeler arasında yapılan bir sıralamaya göre Bandırma'nın Türkiye'nin en gelişmiş 23. ilçesi konumunda bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İlçemiz, bu özelliği ile 33. sırada yer alan Balıkesir'in kent merkezinden 10 basamak öndedir. Daha çarpıcı olanı ise 1996 yılında yapılan aynı çeşit bir çalışmada Bandırma gelişmişlik sıralamasında 30. sıradayken, Balıkesir merkez ilçe yine 33. sırada yer almıştır. Ayrıca, 1996 yılından, 2004 yılına dek gelişmişlik sıralamasında seviye atlayan tek ilçe Bandırma'dır."

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin de bugünkü Büyükşehir Yasası'na göre Balıkesir'in Büyükşehir olduğunda genel bütçeden alacağı payın 2,5 kat artacağını belirterek, "Asıl sorun şudur: Günümüzde devletten aktarılan kaynakları bile düzgün paylaşamayan bizler, büyükşehir kaynaklarını paylaşırken, daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Bugün yaşadığımız sorunlar daha büyük boyutlara ulaşacaktır. Büyükşehir, bizleri bütünleştireceğine, kaynakları düzgün paylaşamayan il ve ilçeleri daha da ayrıştıracaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Pesen / Tarık Üzgün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: