Bandırma’da Açlık Grevi Gerginliği

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen BDP’li grup, Cumhuriyet Meydanı’nda açlık grevlerinin sona...

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen BDP’li grup, Cumhuriyet Meydanı’nda açlık grevlerinin sona erdirilmesiyle izinsiz basın açıklaması yapmak istedi. Bazı vatandaşlar da BDP’li grubun eylemine tepki gösterdi.

Abdullah Öcalan’ın cezaevlerindeki açlık grevinin sona erdirilmesi açıklamasının ardından Bandırma’da BDP’li bir grup açıklama yapmak istedi. Sosyal paylaşım sitesinden örgütlenen grup, Cumhuriyet Meydanı gitmek için yola çıktı. Ama izinsiz olduğu gerekçesiyle emniyet güçleri BDP’li gruba izin vermedi. Basın açıklamasının yapılacağını duyan bazı vatandaşlar ise Cumhuriyet Meydanı’na gelerek BDP’lilere tepki gösterdi. Emniyet güçleri iki grubun karşılaşmaması için güvenlik önlemleri aldı. Meydana gelmeye çalışan BDP’li grup, meydandan uzaklaştırıldı. Grup, EMEP İlçe binasına sığındı. Grubun tekrar basın açıklaması yapabileceği ihtimaline karşı bazı ilçe sakinleri, uzun bir süre meydandan ayrılmadı. Olayla ilgili Balıkesir merkez Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ekipleri de Bandırma’ya sevk edildi.

Reklam
Reklam

Yetkililer, provokasyona gelmemesi için vatandaşları sağ duyuya davet etti. Polis, Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemlerine devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: