Bandırma'da erik ağacı meyve verdi

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, Aralık ayının ortasında kilolarca meyve veren erik ağacı görenleri şaşırtıyor.

Bandırma Çınarlı Mahallesi'ndeki bir bahçede geçtiğimiz Kasım ayında çiçek açan bir erik ağacı, Aralık ayının ortasında meyve verdi. Görenleri şaşkına çeviren ağaçta, papaz eriği tabir edilen irilikte erikler yetişti. Bahçenin sahibi olan kuaför Seyit Salgın, ağaçtan 5 kiloya yakın ve iri erikler topladıklarını söyledi.

Ağaçtaki erikleri gördükten sonra arkadaşlarıyla birlikte topladıklarını ve 5 kiloya yakın meyve aldıklarını ifade eden bahçe sahibi Salgın, "Eve misafirliğe gelen hamile bir bayan misafirimiz vardı. Kendisi tesadüfen bahçedeki ağaçtaki erikleri gördü. Zaten canı erik isteyen hamile bayan erikleri görünce çok şaşırdı. Arkadaşlarla birlikte ağaçtaki papaz eriği denilen irilikte lezzetli eriklerden yaklaşık 5 kilo topladık. 30 yıldır bu bahçede duran ağaç ilk defa bu mevsimde meyve verdi, ben yıllardır böyle bir şeyle karşılaşmadım.

Reklam
Reklam

Normalde mart ayında çiçek açıp, mayıs ayında meyve veren ağaç hepimizi şaşırttı. Kışın ortasında dalından erik kopararak yemenin keyfini yaşadık. Ağaçtaki daha küçük erikleri ise büyümeleri için toplamadık. Erikleri çevremdekilere anlattığımda kimse bana inanmadı ama ağacı gördükten sonra çok şaşırdılar. Aralık ayında olmamıza rağmen havaların sıcak olması herhalde ağaçların ve doğanın da dengesini bozdu" dedi.

Bahçe sahibi Seyit Salgın, herkesi bahçesine davet ederek aralık ayında meyve veren ağacı görmeye çağırdı.