Bandırma'da Korsan Kitap Ve Cd Operasyonu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, emniyet ekipleri kitap, CD ve DVD satışı yapan işyerlerine yönelik sertifika ve...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, emniyet ekipleri kitap, CD ve DVD satışı yapan işyerlerine yönelik sertifika ve bandrol kontrolü yaptı.

Yapılan kontrollerde 14 iş yerinde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile “Bandrol Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerini ihlal eder nitelikte materyallerin bulunduğu tespit edildi. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından geçekleştirilen kontrollerde 510 adet sahte bandrollü kitap, bin 258 adet usulsüz bandrollü kitap, 691 adet bandrolsüz kitap, 946 adet CD-DVD ile 3 bin 879 adet korsan eser basma ve çoğaltmada kullanılan kartonet olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 65 bin TL civarında toplam 7 bin 284 adet korsan materyale el konuldu.

Reklam
Reklam

Yapılan denetimlerde ayrıca alınması mecburi sertifikanın 3 işyerinde olduğu, diğer 11 işyerininse sertifikasız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilerek tutanak tanzim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: