Bandırma'da Ramazan Davulu Çalınmasının Yasaklanmasına Tepki

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "İlçe İdare Kurulu" tarafından ses kirliliğine sebep olduğu gerekçesi ile ramazan ayında...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "İlçe İdare Kurulu" tarafından ses kirliliğine sebep olduğu gerekçesi ile ramazan ayında davul çalınmaması yönünde karar alınması tepkiyle karşılandı.

İhsaniye Mahallesi'nde bulunan bir grup esnaf karara tepki gösterirken, İslam dünyasında ramazan aylarında yüz yıllardır sahurda davul çalındığını, bunun bir kültür olduğunu söyledi. Mahalle esnaflarından Erhan Çevik, ses kirliliği bahanesiyle ramazan davulu çalınmamasına anlam veremediğini belirterek, "Mahalle aralarında düğün yapılıyor. Mahalle aralarında bar adıyla çalışan pavyonlar var. Bunlar ses kirliğine sebep olmuyor mu? Ramazan davulu mu ses kirliliği yapıyor" şeklinde tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Kararın Bandırma Belediyesi tarafından kurula getirildiğini iddia eden Çevik, "Bandırma Belediyesi'nde AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri var, bunlardan hiç kimse karara neden tepki göstermiyor? Mahalle muhtarları ne iş yapıyor? Bunların içinde ramazan davulu örf ve adetimizdir diyen yok mu?" diye sordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: