Bandırma'da, "Türk Ticaret Kanununu" konferansı

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD), Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından "Yeni Türk Ticaret Kanunu" konulu konferans

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD), Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından "Yeni Türk Ticaret Kanunu" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, katılımcılara, Yeni Türk Ticaret Kanunu'yla ilgili bilgiler verdi.

14 Şubat 2011 tarihinde yayınlanan, 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan yeni kanunun bin 535 madde ve altı kitaptan oluştuğuna dikkati çeken Kızılot, ülkedeki şirketlerin yüzde 85'inin limited şirket kapsamında bulunduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Yeni yasaya göre, ülkedeki toplam 700 bin şirketin ana sözleşmesinin değişmesi gerektiğini belirten Kızılot, şöyle dedi:

"Yeni yasa, eskiden en az iki kişiyle kurulması zorunlu bulunan limited ve anonim şirketlere, artık bir kişiyle kurulabilme hakkını getirmektedir. Yine yeni yasaya göre limited şirketlerin sermayeleri, üç yıllık süre içinde 5 bin liradan, 10 bin liraya çıkarılacak. Yeni yasa, şirketlere işletme defteri tutma zorunluluğuna da son veriyor. Yasa artık, bilançoya göre işlem yapılmasını öngörüyor."

Kızılot, konferansın ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: