Bandırma'dan Afrika'ya İsrail Sazanı

Bandırma ilçesinde kurulu bir şirketin, Afrika'ya İsrail Sazanı ihracatına başlayacağı bildirildi.

Bandırma ilçesinde kurulu bir şirketin, Afrika'ya İsrail Sazanı ihracatına başlayacağı bildirildi.

Bandırma'da kurulu Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012'de, geçen yıla göre yüzde 10-15'lik ihracat artışı hedeflediklerini belirtti.

Kocaman, bu yıl içinde, 3 bin tonluk soğuk hava tesisi yapacaklarını, yatırım tutarının 1 milyon dolar olduğunu kaydederek, "Şirketimiz, 2011 yılı verilerine göre, balıkçılık sektöründe, Balıkesir ilinde en çok istihdam yaratan ilk 10 kuruluş arasında yer almıştır. Şu andaki personel sayımız 300'ü aştı. Ayrıca Bilecik'teki Kocaman Camargo Şirketi'nde 75 kişi çalışıyor" dedi.

Reklam
Reklam

İhracatta yeni pazarlarla buluşacaklarına dikkati çeken Kocaman, "Irak'a, Manyas Gölü'nden İsrail Sazanı ihraç ediyorduk. 15 Haziran 2012'de başlayacak olan yeni sezonda, Afrika'ya da İsrail Sazanı ihraç etmeye başlayacağız. 2012 yılında, Irak ve Afrika'ya toplam 3 bin ton İsrail Sazanı ihraç etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kocaman, deniz ve kara salyangozu ihraçlarının sürdüğüne de değinerek, şunları kaydetti:

"Bulgaristan'dan aldığımız salyangozları işleyerek, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine satıyoruz. Bilecik'teki tesislerimizde işlediğimiz salyangozları, AB ülkelerinin yanı sıra Japonya'ya da satıyoruz. 2012 yılının sonuna kadar bu ülkelere toplam 60 milyon adet tereyağlı salyangoz satmayı hedefliyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: