"Bandırma'nın afet planı hazır"

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nin depreme ne kadar hazır olduğu konusu masaya yatırıldı.

Bandırma Ticaret Odası'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Kaymakamı İsmail Gürsoy, ilçede bir deprem anında ve sonrasında yapılması gereken görevleri içeren bir afet planı hazırladıklarını belirtti. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Eruysal da, Bayındırlık Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bandırma Belediyesi'nin ortak çalışmaları sonucunda, ilçenin küçük ölçekli bir zemin etüdü haritasının çıkarıldığını ve yakında bunun kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bandırma'daki her binanın yapı stokunun çıkarılması için çalışmalara başlandığını açıklayan Eruysal, bu çalışmayla hangi binanın ne tarihte yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığını ve depreme ne kadar dayanıklı olduğunun ortaya çıkacağını ifade etti. Bandırma'nın kireç taşı zemine sahip olması sebebiyle deprem şiddetini az hissettiğini belirten Eruysal, "Kireç taşı zemin, alüvyonlu zemine göre deprem şiddetini ve yıkıcılığını büyük ölçüde azaltıyor. Bu sayede Bandırma, 1999 Gölcük depremini 6.2 olarak hissetmesine rağmen, inceleme yapılan yüz kadar binada hiçbir hasar tespit edilmedi" dedi.

911 Arama Kurtarma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mustafa Gürsoy da, okullarda 25 bin öğrenciye deprem ve doğal afetler hakkında bilgi verdiklerini, ayrıca yaptıkları tatbikatlarla bir afet anında ne yapılması gerektiğini öğrencilere anlattıklarını söyledi.

Panele Kaymakam İsmail Gürsoy, Emniyet Müdürü Murat Kılavuz, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, Bandırma Sivil Savunma Müdürü Kayhan İpek'in yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam