Bandırma'ya tarım açık cezaevi kuruluyor

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne tarım açık cezaevi yapılacak.

Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak yaptığı açıklamada, açık cezaevi teklifinin Adalet Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti. Mevcut cezaevinin arkasında bulunan 20 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan açık cezaevinde mahkumların çeşitli tarım ürünleri yetiştireceğini ifade eden Yalıncak, cezaevi yapımıyla ilgili teknik çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Yalıncak, açık cezaevinde hükümlülerin yetiştireceği tarım ürünlerinin satılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Bandırma M Tipi Cezaevi'ne 10 adet tekstil makinası alındığını belirten Yalıncak, "Kurduğumuz tekstil atöleyesinde çalışan 10 bayan hükümlüye sigorta yapıldı, ayrıca kendilerine iş karşılığında yevmiye de veriliyor. Atölyede üretilen tekstil ürünlerini firmalara pazarlıyoruz. Yakında daha fazla iş makinası alarak burda çalışacak hükümlülerin sayısını da artıracağız. Böylece hükümlüler hem cezaevinde meslek öğrenip para kazanıyor, hem de SSK primleri yatıyor. Cezaevinden çıktıktan sonra da sosyal güvenceleri olacak" dedi.

Yalıncak, ayrıca cezaevinde Halk Eğitim Merkezi tarafından biçki dikiş, kuaförlük gibi çeşitli kurslar açtıklarını, böylece mahkumların meslek sahibi olacaklarını ifade etti. Yalıncak, M Tipi Cezaevi'ne 2 büyük iş atölyesi daha kuracaklarını, bunun yanı sıra mahkumlar için konferans ve tiyatro salonu, kapalı spor kompleksi inşa edeceklerini sözlerine ekledi.