Bangladeş'te yas ve cinayet soruşturması

Bangladeş'teki hazır giyim fabrikasında Cumartesi günü çıkan yangında 100'den fazla insanın ölmesi dolayısıyla bugün yas ilan edildi.

Bangladeş'teki bir hazır giyim işletmesinde Cumartesi günü çıkan yangında 100'den fazla insanın ölmesi dolayısıyla bugün yas ilan edildi.

Hükümet binalarında ve tekstil fabrikalarında bayraklar yarıya indirildi. Ülkedeki 3 milyon işçiye bir gün tatil verildi.

Bu arada polis, bina yönetmeliğini ihlal ettiği öne sürülen işletme sahibini aramaya devam ediyor.

Başkent Dakka dışındaki 9 katlı Tazreen moda binasına aslında sadece 3 katlık imar izni verilmiş olduğu ortaya çıktı.

Daha önce de Amerikan süpermarket devi Walmart, bir tedarikçi firmanın kendisinden izin almaksızın Tazreen firmasından mal satın almış olmasından rahatsızlık duyduğunu açıklamıştı.

Reklam
Reklam

Walmart, söz konusu tedarikçi firmanın adını açıklamadı, ama firmayla ilişkisini kestiğini duyurdu.

Walmart'tan yapılan açıklamada, "Böyle birşeyin olması bizi çok rahatsız ediyor. Giyim sanayii kapmasında Bangladeş'te güvenlik ve diğer alanlarda eğitimin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Dakka Emniyet Müdürü Habibur Rahman da, yangın alarmı çalmaya ve dumanlar yayılmaya başladıktan sonra, işletme yöneticilerinin işçilere makinelerinin başına dönmelerini emrettiği haberleri üzerine, cinayet soruşturması başlattı.

Hükümet de yangının çıkış nedenini belirlemek üzere iki ayrı soruşturma başlattı.

Görgü tanıkları Tazreen işletmesinde yangın kapılarının yetersiz olduğunu anlatıyorlar. Yangından kaçmaya çalışan 12 kişi pencerelerden atlayarak can vermişti.