Banka Memurunun Dikkati, Dolandırıcılığı Önledi

Bursa'da, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin bildirdiği hesaba, kredi çekerek 20 bin lira yatıran kişi, banka memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan

Bursa'da, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin bildirdiği hesaba, kredi çekerek 20 bin lira yatıran kişi, banka memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

İddiaya göre, İbrahim A'yı (51) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, bu nedenle söylediği hesaba para yatırmasını istedi.

Bunun üzerine İbrahim A, merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki bir banka şubesine giderek, 20 bin lira tüketici kredisi çekti.

Reklam
Reklam

İbrahim A'nın, kredinin onaylanmasının ardından banka memurundan parayı başka bir hesaba aktarmasını istemesi üzerine işlemi gerçekleştiren görevli, bunu neden yaptığını sordu. İbrahim A. da kendisini telefonla arayan bir kişinin, maaş hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve belirttiği hesaba acilen para yatırması gerektiğini söylediğini anlattı.

Daha sonra, havale ettiği parayı bloke eden görevli, polise haber verdi.

Şubeye gelen polis ekipleri, banka memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtulan İbrahim A'nın ifadesine başvurdu.

Muhabir: Doğukan Altınay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: