Banka takipli kapkaç çetesine polis operasyonu

Tuzla, Maltepe ve Gebze ilçelerinde bankadan yüklü miktarda para çekenleri takip edip kapkaç yapan çete,...

Tuzla, Maltepe ve Gebze ilçelerinde bankadan yüklü miktarda para çekenleri takip edip kapkaç yapan çete, polisin çalışması sonrası çökertildi. Gerçekleştirdikleri beş olayda yaklaşık 500 bin TL’lik kapkaç yapan zanlılar, Tuzla Adliyesi’ne sevk edildi. Cezaevinde tanışan 4 zanlıdan 2’si hakkında daha önce karıştıkları kapkaç suçlarından kesinleşmiş 11 yıl hapis cezası olduğu belirtildi.
Kocaeli ve İstanbul'da gerçekleştirilen banka takipli kapkaçlar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kapkaça uğrayan müşterilerin ortak noktasının bankadan para çeken kişiler olmasından hareketle, banka güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Anadolu Yakası'ndaki kapkaçların, daha önceden kapkaç suçuyla girdikleri cezaevinden tahliye olduktan sonra haklarında 11'er yıl hapis cezası verilen İlker Y. (35) ile Özer M. (29)'nin de içerisinde bulunduğu kişilerce gerçekleştirildiği belirlendi.
Yaklaşık 4 aylık takip sürecinde zanlıların, cezaevinde tanıştıkları Ahmet Ö. (35), İzzet Y.(28) ile birlikte çalıştıkları ve yerlerinin tespit edilmemesi amacıyla Yalova'da ikamet ettikleri bilgisi edinildi.
Adreslerine düzenlenen operasyonda 4 zanlı kıskıvrak yakalanıp gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlılar, suçlamaları kabul etmedi.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise zanlıların, olaylarda kullanılan bir aracı çalmaları, bir banka içerisinde mağduru takip etmeleri saniye saniye kaydedildi.
İşlemleri tamamlanan zanlılar, Tuzla Adliyesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz