Bankacılıkta kurallar ve dengeler değişecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, küresel gelişmelerin, bankacılık sektöründe kural ve dengelerin değişeceğini çok net ortaya koyduğunu, genç bankacıların bugün başlanan yeni finansal mimari arayışların ne olacağı konusunda kafa yormaları gerektiğini kaydetti.

Ekren, Ziraat Bankası'nın Ankara Tandoğan'daki binasında bulunan Bankacılık Okulu'nun dönem açılışını yaparak, ilk dersi verdi. Ekren yaptığı konuşmada, küresel gelişmelerin bankacılık sektöründe, ekonomik yapı ve ilişkiler sisteminde kural ve dengelerin değişeceğini net olarak ortaya koyduğunu söyledi. Ekren, genç bankacılara seslenerek, “Dolayısıyla okuyacağınız ya da öğreneceğiniz bazı kural ve dengelerinde zamanla hızlı ya da yavaş değişime uğradığını gözden kaçırmamak gerekir. Eğer kurallar ve dengeler değişim trendi içinde olacaksa bankacıların gelecekte üzerinde durması gereken en önemli konu bugün başlanan yeni finansal mimari arayışların ne olacağı konusunda da şimdiden kafa yormanız gerektiğidir” diye konuştu. Ekren, küresel krizin bankacılara verdiği en önemli dersin “Kontrol edebilirim” mantığıyla hata ya da prensiplerden taviz vermemek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

MEVDUAT VE KREDİLENDİRME SÜRECİ EN ÇOK TARTIŞILAN KONU

Ekren, öğrencilere seslenerek, bugünlerde üzerinde en çok tartışılan konunun “mevduat ve kredilendirme sürecinin ulusal ve küresel düzeyde izlediği trend” olduğunu dile getirdi. Bankaların önem verdiği sektörlerin hızla canlandığını kaydeden Ekren, finansal aracılık nedeniyle bankanın üstlendiği rolün önemine de değindi.

Ekren, Bankacılık Okulu’nun sektöre donanımlı insan kaynağı katkısı sağlayan, önemli bir aktivite olduğunu söyledi. Ekren, bankacılık okulunda Türk banka sektörünün ihtiyaç duyduğu, beceri yeteneği yüksek insanların yetiştiğini söyledi. Ekren, Ziraat Bankası’nın sadece ulusal düzeyde değil, uluslar arası düzeyde de bankacılık faaliyetlerinde bulunduğunu ve rekabete her zaman hazır olan bir banka olduğunu dile getirdi.

Ekren, bankacılık okulu uygulamasının insan kaynağına olan yatırımın önemini ortaya koyduğunu vurguladı. Bankacılık okuluna Balkan ve Türki Cumhuriyetlerden de önemli miktarda talebin olduğunu söyleyen Ekren, verdiği bilgide, “1591 öğrenci 17. döneme kadar bu okuldan mezun olmuş. Bunlardan 953 bankacı Ziraat Bankası’nın değişik birimlerinde şuanda görev ircaa ediyor. Geriye kalan 592 bankacımızda diğer banka ve sektörlerde bankacılık alanıyla ilgili alanlarda hizmetlerine devam ediyor. Yurt dışından, Türki Cumhuriyetlerden ve Balkan ülkelerinden gelenlerin toplamı da ortalama 46 kişi” dedi.

Reklam
Reklam