Bankalar Birliği’nden Aidat Açıklaması

Türkiye Bankalar Birliği, son günlerin tartışmalı konusu olan ve 31 kalem ücretin kaldırılmasını içeren Tüketici...

Türkiye Bankalar Birliği, son günlerin tartışmalı konusu olan ve 31 kalem ücretin kaldırılmasını içeren Tüketici Yasası Taslağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Bankalar Birliği’nin ücret ve komisyonların piyasa mekanizması çerçevesinde serbestçe belirlenmesinden yana olduğu belirtildi.

Açıklamada, "ücret ve komisyonların tarafların sözleşme hürriyeti içinde belirlenmesinin daha doğru olacağı" ifade edildi.

Bankalar Birliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye Bankalar Birliği, bankaların, sundukları ürün ve hizmetler karşılığında ücret ve komisyon almasının, ürün ve hizmetler için yapılan yatırım harcamalarının maliyeti ve masrafların karşılığı gereği olması sebebiyle, düzenlemelere uygun olduğu görüşündedir. Uluslararası uygulamalar ve uyum çalışmaları sürdürülen AB düzenlemelerinde de olduğu gibi, ücret ve komisyonların piyasa mekanizması çerçevesinde serbestçe belirlenmesinden yanadır. Diğer taraftan, Türkiye Bankalar Birliği, ücret ve komisyonlar konusunda müşterilerin önceden, açıkça ve doğru şekilde bilgilendirilmesi gerektiği görüşündedir. Bu çerçevede, müşterilerin ürün ve hizmet seçimlerini bilinçli olarak ve kendi tercihlerine göre yapmaları, ücret ve komisyonların da tarafların sözleşme hürriyeti içinde belirlenmesi daha doğru olacaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: