Bankalar Kanunu yeniden çıkarılacak

SİVAS (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği 3 maddelik Bankalar Kanunu'nun, Meclis'ten yeniden çıkarılacağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Şener, Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Şeyhhalil beldesinde yeni belediye binasını hizmete açtı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Bankacılık Kanunu ile ilgili 3 maddeyi veto ettiğini hatırlatarak, yasama organının TBMM olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yasaların Cumhurbaşkanı'na gönderildiğini ve Cumhurbaşkanı'nın da veto etme hakkını kullandığını belirten Şener, "Bu tekrar TBMM'de yeniden ele alınacaktır. Bu 3 üç maddeyle yapmış olduğumuz ön değerlendirme sonrasında şunu belirteyim ki 200 maddeye yakın kanun tasarısının diğer maddelerinin uygun görülmüş olması önemlidir. Ancak bu 3 maddeyle ilgili değerlendirmeler açısından farklı yorumlara sahip olmamız mümkündür. Özellikle banka sandıkları ile ilgili 23. maddeye ilişkin değerlendirmeyi de gözden geçirdik. Özet itibari ile şunu belirtmeliyim ki bu madde hükümetimizin ve Parlamentomuz'un yapmakta olduğu sosyal güvenlik reformu açısından da önemlidir. Bizim sosyal güvenlik sistemimizde kurmaya çalıştığımız sistemde, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması lazımdır. Birbirinden kopuk ve dağınık yapıların tek bir çatı altında anlaşılabilir bir yapıya dönüştürülmesi gerekir. Bu da uzun yıllar süren deneyimler sonrasında belli bir düzene, esasa bağlanması gerekir. Sosyal güvenlik sistemi konusunda bağlandırmış olduğumuz bu sandıklarla ilgili madde, tekrar Meclis'te yasalaşması gereken bir maddedir. Dolayısıyla yasama yetkisi TBMM'ye aittir. TBMM'ye ait bir yetkiye ilişkin olarak hüküm ifade edecek cümleler kurmak doğru değildir. Ancak hükümet olarak, Bankacılık Yasası'nı tekrar aynen Meclis'ten geçirilmesi kanaatindeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Erken seçim söylentileri konusundaki soruları cevaplayan Bakan Şener, daha 3 yıllık bir hükümet olduklarını belirterek, erken seçimin söz konusu olmadığını kaydetti. Kıbrıs konusunda da açıklamalarda bulunan Şener, Kıbrıslı yetkililerle sürekli görüştüklerini söyleyerek, Kıbrıs ekonomisinin turizm girdileriyle iyi yolda olduğunu ifade etti.

Şener, daha sonra sünnet şölenine katılmak için Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Yavu beldesine geçti.