Bankalar, Obama ile savaşmak istemiyor

ABD'nin büyük finansal şirketleri Obama ile savaşmak istemiyor.

Bu büyük finans şirketlerin temsil eden Financile Services Forum'un Başkanı Rob Nichols yaptığı açıklamada, "Yönetim ile savaşmak istemiyoruz. Biz sadece bir masanın etrafında oturmak ve cari krizin gerçek nedenlerinin düzeltilmesi için hangi reformalrın gerektiğini yapıcı bir şekilde tartışmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada Wall Street bankalarının liderlerinin Obama'nın bankaların boyutlarının ve kendi adlarına işlem yapmalarının yasaklanacağından önceden haberdan olmadıkları da öğrenildi.

Reklam
Reklam

Kaynakların verdiği bilgiye göre Wall Street'in önde gelen 6 bankasının yöneticileri Obama'nın açıklamasından önceki gece Hazine Bakanı Geithner ve Beyaz Saray Danışmanı Valerie Jarrett ile özel bir yemekte finansal regülasyonların ele almak için biraraya geldiler. Ancak toplantıda banka yöneticiler kısa sürede konuyu değiştirerek, Obama'nın Wall Street'i şeytanlaştırmaktan vazgeçmesini istediler.

Toplantıya katılan Bofa CEO'su Moynihan, Bank of New York ellan CEO'su Robert Kelly, Obama'nın ertesi gün bankaların kendi adlarına işlem yapmalarının yasaklanmasını önerisini açıklayacağı yemek sonrasında öğrendiler.