Bankaların bu oyununa dikkat!

Kredi kartlarına yansıtılan kredi kartı aidatını geri almak isteyen tüketici hakem heyetine başvurarak bankaların tahsil ettiği aidat ücretini geri alıyor ve asıl sorun işte burada başlıyor.

Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri bankalara “kart aidatını iade et” diyor bankalar kredi kartlarını kullanıma kapatıyor.

Bankalar ile tüketicilerin arasını açan en büyük sorun bankalar tarafından tahsil edilen “kredi kart aidatı.”Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetler incelendiğinde bankaların tüketicilere oynadığı şaşırtıcı bir oyun ortaya çıktı. Şikayetlere göre Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararlarında kredi kartı aidatının banka tarafından tüketiciye iadesi kararı çıkınca bankalar davacının kredi kartını kullanıma kapatıyor.

Reklam
Reklam

BANKA ENGELİ
Bankalar tarafından ’kredi kartı aidatı’ adı altında tahsil ettiği paraları, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararıyla geri almaya hak kazanan tüketiciler kredi kartlarını kullanmak istediğinde ise bir sürprizle karşılaşıyor. Aynı sorun ile karşı karşıya kalan tüketiciler yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi:

“Bankaya kart ücretleri ve hesap işletim ücreti iadesi için başvuruda bulunduk. Banka ilk olarak olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunduk. Heyetten ücretlerin iadesine ilişkin lehimize karar verildi. Bunun üzerine banka kartlarımızı kullanıma kapatmış. Bu durumdan birçoğumuzun alışveriş yaparken haberimiz oldu. Banka kartları kullanıma kapatacağını haber vermiyor. Banka kart iptali yaparak vadesiz mevduat hesabımızdaki paralara, bankamatik kartlarımıza ve bankaların internet şubesine ulaşmamızı da engelliyor. “

Buna göre kredi kartı aidatları yıllardır tüketicinin gündemini meşgul ediyor ve bankalar türlü oyunlarla ve tekliflerle aidat almaya devam ediyor.

Reklam
Reklam