"Bankaların kredi kartı vermediğine banka verildi"

Elazığ -(AA) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Türkiye'de 1998-2003 yılları arasındaki 5 yılda 21 bankanın battığını belirterek, "o tarihlerde bankaların kredi kartı vermediği insanlara banka verildi" dedi.

Ertürk, MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, "Banka Krizleri ve TMSF'nin Çalışmaları" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, TMSF'nin, son 3-4 yıldır yaptığı çalışmalarla Türk milletinin unutkanlığa meyilli hafızasına gömülmeye çalışılan bir olayın tekrar ortaya çıkarılmasına vesile olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Sorunun sadece bankacılık olmadığını bunun çevresinde Türkiye'nin geçmiş yıllarda yaşadığı çok temel ahlaki, ekonomik ve sosyo politik sorunların olduğunu, bunun da ülkede nelere yol açtığını, ne kadarlık değerine mal olduğunun ortaya çıkarıldığını ifade eden Ertürk, " Bunları unutmak o belaları bir daha yaşamamıza neden oluyor" dedi.

Ertürk, 2000'li yılların başında yaşanan bankacılık krizini bazılarının ilahi felaket, kimisinin ise bir trafik kazası gibi algıladığını, oysa bunun çok bilinçli ve planlı bir senaryonun hayata geçirilmesi olduğunu savunarak, "Politikacı-bankacı, politikacı-iş adamı gibi kurulan karanlık ilişkiler sistemin çökmesine ve arkasında milyonlarca dolarlık enkaz bırakmasına neden oldu" diye konuştu.

Türkiye'de yalan söylemenin ve utanmazlığını prim yaptığını ifade eden Ertürk, "Paranız varsa televizyonlara, gazetelere reklam da verebiliyorsunuz. Bu hepimizin üzerinde düşünmemiz gereken bir Türkiye fotoğrafı. Bunun siyasi bir tarafı yok, bu bir ahlak meselesi. Utanmaz sayısı artarsa bu ülkede nasıl yaşarız" dedi.

Reklam
Reklam