Bankasya'ya En Iyi Müşteri Deneyimi Ödülü

Türkiye’nin öncü katılım bankası Bank Asya’ya, doğru müşteriye, doğru zamanda, doğru kanaldan doğru ürünü sunabilme...

Türkiye’nin öncü katılım bankası Bank Asya’ya, doğru müşteriye, doğru zamanda, doğru kanaldan doğru ürünü sunabilme amacıyla uygulamaya başladığı CRM Projesi ile uluslararası ödül aldı. Bank Asya'ya alanındaki en prestijli ödüller arasında gösterilen 'PegaWorld CRM Müşteri Deneyimi Ödülü' verildi.

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu, kazandıkları ödül ile iglili olarak yaptığı açıklamada, CRM projesi ile birlikte sistem, iş modeli, personel motivasyonu ve müşteri memnuniyeti eksenlerinde önemli kazanımları olduğunu dile getirdi. Ödülü, ABD’nin Dallas şehrinde, dünyanın önde gelen banka ve sigorta şirketlerinin katılımıyla düzenlenen 'Pega World 2012 Konferansı'nda aldıklarını aktaran Tuğlu, bu arada ödül töreninin de gerçekleştiği konferansta, '180 Günde CRM' başlıklı bir oturumla, kısa sürede ve fark oluşturan başarılı CRM projeleri yapma konusunda, dünyanın önde gelen finans kurumlarına deneyimlerini aktardıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Ödül'un Bank Asya’ya CRM Projesi’ni kısa bir sürede hayata geçirip, verimli bir şekilde işletmesi ve kullanıcıları tarafında, kısa süre içinde yüksek müşteri memnuniyeti oluşturması sebebiyle verildiğini aktaran Tuğlu, şöyle devam etti:

“Sistem tarafında banka kanallarının eş zamanlı olarak entegrasyonu, proje ile birlikte gerçekleştirildi. Bu sayede bir kanaldan sonuçlanan bir teklifin tüm kanallardan da kapatılmasını sağladık. Müşterilerin ürün ve hizmet tekliflerine verdikleri yanıtlar izlenmeye başlanarak, bu yanıtlara göre oluşturulan yeni pazarlama stratejileri ile çapraz satış faaliyetlerinde etkin bir yönetime geçildi. Yine proje ile birlikte, şubelerimizde portföy ve kişi bazlı performans yönetimine eş zamanlı olarak başlandı.”

Bank Asya’nın önümüzdeki dönemde de hızlı büyümesine devam edeceğini belirten Ali Tuğlu, 2011 yılı ortalarında başlayan CRM projesinin, 6 ay gibi kısa bir sürede, uçtan uca tamamlanarak Bank Asya’nın bireysel taraftaki hızlı büyümesini destekleyen önemli bir unsura dönüştüğünü belirtti. Benzer ölçekteki bankalara göre çok daha fazla müşteri sayısına sahip olan Bank Asya’nın, Alternatif Dağıtım Kanalları ve CRM altyapılarını verimli kullanarak müşterilerine en iyi şekilde hizmet ettiğini vurgulayan Tuğlu, önümüzdeki dönemde planlanan Kart Teknolojileri ve Mobilite alanındaki yeniliklerin CRM altyapısı ile beraber Bank Asya müşterilerinin hizmetine sunulacağını da ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz