Banyo Duvar ve Zemin Kaplamaları

Banyonuzun yer ve duvar kaplamaları sizi sandığınızdan daha çok düşündürebilir.

Banyonuzun yer ve duvar kaplamaları sizi sandığınızdan daha çok düşündürebilir. Banyo kaplamasında uzun ömürlülük, dayanıklılık, güzel görünmesi, ucuz olması ve en önemlisi de nemden koruması olduğunu unutmayın.

Banyo zemin kaplamaları

Laminat kaplama: Sert ağaçtan daha iyi bir seçim. Zeminde kullanılan laminat kaplamada meşe, kiraz, arduvaz ve mermerin görünümü taklit edilebiliyor. Temizlenmesi kolay ancak kaymaya karşı dikkatli olun.

İşlenmiş ahşap: Kontrplak tabanı neme karşı dayanıklılık sağlar. Yüzey gerçek ahşap olduğu için görüntüsü mükemmeldir. Eğer banyoda ahşap görüntüsü isteniyorsa işlenmiş ahşap iyi bir seçim.

Reklam
Reklam

Taş: Banyolar için iyi bir malzeme. Mermer, granit ve kireçtaşının nemle hiçbir zaman problemi olmaz. Taş kaygan ve soğuk olduğu için bu listenin ortalarında yer alır.

Vinil: Banyo kaplamalarında en popüler seçimlerden biri. Vinil kaplama kişinin kendisinin de kolayca yapabileceği bir uygulama ve binlerce değişik şekilde kaplanabilir.

Seramik: Taş gibi bir zengin bir dokuya sahip, doluluk hissini verir, mekana ağırlık katar. Vinil gibi su geçirmez ve göreceli olarak ucuzdur. Kolay temizlenir ve neme, suya dayanıklıdır. Küçük seramikler daha az kaygandır. Harç bu seramikleri tutar ve kayganlığı önleyen bir zemin oluşturur.

Duvar kaplamaları

Banyonuzun duvarına seramik harici, boya veya duvar kağıdına yer verebilirsiniz. Duvar kağıdı uygulayacaksanız öncelikle duvar zeminin sıva ve alçısının sağlam olması gerekiyor. Yüzeyinde dalgalar bulunmamalı.Duş bölgesi hariç banyo duvarınızda duvar kağıdı rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken kağıdın vinil, kalın gramajlı, birinci kalite, yoğun silinebilir olması. Eğer fayansın üzerine duvar kağıdı uygulayacaksanız mutlaka dönüşüm astarı uygulayıp bir gün beklemelisiniz. Fayans üzerine uygulanan duvar kağıtları bir süre sonra yapışkan özelliğini yitirip açmalar yapabilir.

Reklam
Reklam

Banyoda boyayı tercih ediyorsanız, genellikle küçük olan bu mekanlarda açık rengi tercih etmenizde yarar var.Ürün buhara, suya ve neme dayanıklı olmalı. Küf oluşumunu engelleyen, silinebilir boyaları tercih edin.