Banyo keyfi yapmanın püf noktaları

Biraz yalnız kalıp, sıcak suyla dolu küvetin içinde yatmak ve bu sayede gevşeyip stresli günü geride bırakmak...

Sıcaklık, çoğu zaman stres ve rahatsızlıkların giderilmesi için en iyi ilaçtır. Bu sebeple, kokulu bir banyo ile dinlendirici veya uyarıcı bir etki alabilirsiniz. Özellikle gül, yasemin, lavanta, mandalin, limon veya papatya kokuları vücudun ve ruhun gevşemesini sağlar. Kendinize bir program yapın ve banyonuzu keyif vahasına dönüştürün. Kokulu mumlar, tütsü çubukları ve bir fincan sıcacık çay...

Uzmanlar, stresten bunalan kişilere, kafasındaki düşüncelerden kurtulmaları ve günün yorgunluğunu atmaları için zevkli bir banyo keyfi yapmalarını öneriyor. Banyo yapmanın sadece su ve sabun olmadığını vurgulayan uzmanlar, "Küvete koyacağınız su ne çok sıcak ne çok soğuk olmalı. 37 derece ısıdaki su, tam kıvamıdır. Su çok sıcak olduğu takdirde vücut dolaşımı ağırlaşıp yavaşlar ve dokular yorulur. 20 dakika küvette suyun içinde kalmak yeterlidir. Bu süreden daha fazla suda kalmak, vücudun buruş buruş olmasına ve kurumasına sebep olur" diyorlar.

Reklam
Reklam

BANYODAN SONRA HEMEN GİYİNMEYİN

Uzmanların önerilerine göre, en iyi banyo zamanı 15.00-21.00 saatleri arasında. Bu sayede beden daha iyi çalışıyor. Banyo sonrasında kendinizi enerjik hissetseniz de, hemen giyinip işlere koyulmayın. Bornozunuza sarınıp biraz yatağınızda veya koltuğunuzda uzanın, suyun yavaş yavaş geçen sıcak etkisini hissedin.

Süt banyosu: Kleopatra'nın her zaman sır gibi tutulan güzellik banyosudur. Sütteki yağ ve protein miktarı, ciltte düzleştirici ve dinlendirici bir etkiye sebep olur. Ya hazır süt banyosu ürünlerinden satın alacaksınız ya da sıcak su ile dolu küvete taze süt ve biraz bal döküp karıştıracaksınız. Özellikle duyarlı ve kuru ciltler için idealdir.
Köpük banyosu: Kalitesine bağlı olarak cildi kurutabilir, bu sebeple daha çok yağlı ciltler için uygundur. Yüksek kalitedeki köpük banyoları, küvetten taşabilen oldukça büyük köpük dağları oluşturmak yerine, suyu hafifçe köpürtüp vücudu dinlendirirler.

YAĞ BANYOSU VE BANYO TABLETLERİ

Yağ banyosu: Pürüzsüz tenlerin favori banyosudur, özellikle de okşanmayı sevenlere. Bu banyonun ardından vücut bir yağ tabakasıyla sarılır. Böylece vücut nem oranını daha uzun süre dengeleyebilir. Özellikle, çok kuru ciltler için idealdir.

Reklam
Reklam

Banyo jeli: Banyoyu kremli köpüklü bir bakım macerasına dönüştürür. İçindeki malzemeye göre de stres giderici, gevşetici, uyarıcı veya dokuları sıkılaştırıcı etki gösterir.

Banyo tabletleri: İç gıdıklayıcı bir etkisi vardır. Bu tabletler, suya kaynayan bir hava vererek fokur fokurmuş gibi gösterirler. Sırtınıza bir tablet yerleştirin ve üzerine yatıp, derin nefes alın. Oluşan fokurtular bir masaj etkisi gösterecek ve sizi rahatlatacaktır.

Banyo tuzu: Bu tuzlar köpük oluşturmazlar. Tuz kristalleri suda çözülmeye başlayınca ciltte hafif yanmalar meydana gelebilir. Hatta bu kişinin sızlanmasına da sebep olabilir.

Anahtar Kelimeler: