Baraj inşaatından işçi kaçırılması olayında 6 kişiye tutuklama talebi

Siirt'te baraj inşaatının şantiyesinden işçilerin kaçırılması olayında teröristlere yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden...

Siirt'te baraj inşaatının şantiyesinden işçilerin kaçırılması olayında teröristlere yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Diğer 6 kişi ise savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 8 Eylül 2011'de teröristlerce Şirvan ilçesi İkizler köyünde yapımı devam eden baraj inşaatının şantiyesindeki iş makinelerinin yakılması ve 4 işçinin kaçırılmasıyla ilgili başlattığı soruşturma sonuçlandı.

Reklam
Reklam

Olayda çevre köy ve mezralar ile il dışından getirilen bazı kişilerin teröristlere yardım yataklık yaptıklarını belirleyen güvenlik güçleri, toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerden sorgulamaları tamamlananlar savcılık ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, 6 kişi ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

İkizler köyü yakınlarında yapımı devam eden barajın şantiyesine 8 Eylül 2011 tarihinde gece giden teröristler, iş makinelerini yaktıktan sonra terör örgütünün propagandası yapıp işçilerden 8'ini kaçırmıştı. Kaçırdıkları işçilerden 4'ünü kısa bir süre sonra bırakan teröristler, diğer 4 işçiyi ise 2 Ekim 2011 tarihinde serbest bırakmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz