Baraj tünelinde sıkışan gaz patladı: 2 işçi enkaz altında

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer alan Hancağız Barajı’ndaki meydana gelen patlamda iki kişi tünelin içinde oluştuğu...

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer alan Hancağız Barajı’ndaki meydana gelen patlamda iki kişi tünelin içinde oluştuğu sanılan enkazın altında kaldı.

Nizip’e yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Barak Ovası’na sulama suyu sağlayan Hancağız Barajı’nda, çalışan Davut Akın (45) ve DSİ çalışanı Ökkeş Güçlü (43), su pompalama ünitesindeki ana vanayı açmak için öğle saatlerinde tünele girdi. Yaklaşık 400 metre uzunluğundaki tünelde şiddetli bir patlama oldu. Metan gazı sıkışmasından kaynaklandığı sanılan patlamada, basıncın etkisiyle ünitedeki jeneratör parçalandı, Akın ve Güçlü tünelde enkaz altında kaldı.

Reklam
Reklam

Yetkililer olaylarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Baraja bağlı olan tünelde yoğun metan gazı birikmesi nedeniyle görevliler de tünelde yer alan su tahliye vanasını açmak için tünele indi. Tüneldeki ışıklandırmayı ve teknik tesisatı açmak için elektrik üniteleri açıldı. Bundan etkilenen gaz büyük bir patlamaya neden olmuş. Şu an Adana'dan kimyasal gazlarla uzman arkadaşlarımız inceleme yapmak için buraya geliyor. Tünele inen bölmeler yıkılmış durumda. Arkadaşlarımız tünelde."

Şiddetli patlama nedeniyle barajda oluşabilecek zarar nedeniyle çevre köylerde önlemler alındı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekibi geldi. Nizip Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, tünel içindeki gaz ve enkazı temizleyerek işçilere ulaşabilmek için hızla çalışıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: