Barak Obama’nın Yeğeni Güngören Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Güngören’de eğitim gören 100 Kenyalı öğrenciyi ziyaret etmek için...

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Güngören’de eğitim gören 100 Kenyalı öğrenciyi ziyaret etmek için Türkiye’ye gelen Barak Obama’nın yeğeni ve Kenya Milletvekili Olaga Aluoehe’yi ağırladı.

Suffa Vakfı, Kenya'da yaptığı sınavda başarılı olan 100 öğrenciyi 5 yıl eğitim vermek amacıyla Türkiye’ye getirmişti. Güngören’deki Gündüzalp Öğrenci Yurdu’nda kalan Afrikalı öğrencileri ziyaret eden Kenya Milletvekili Olaga Aluoehe, “Dost ve kardeş ülke Türkiye’de eğitim göreceksiniz. Kiminiz mühendis, kiminiz mimar, kiminiz ise öğretmen olacaksınız. Türkiye’deki eğitim serüveniniz tamamlandığında ülkenize hizmet etmek için tekrar Kenya’ya döneceksiniz. Bilgi birikiminizi kendi vatandaşlarınıza aktaracaksınız. Kenya’nın size ve Türkiye’nin dostluğuna çok ihtiyacı var.” dedi.

Reklam
Reklam

Olaga Aluoehe’yi makamında ağırlayan Ş. Yücel Kahraman da “Aynı dili konuşan ülkelerin değil aynı duyguları paylaşan ülkelerin birbirini daha iyi anladığını gördük. Kenya, Türkiye’nin dostudur. Biz bu dostluğumuzu çocuklarınıza iyi bir eğitim ve güzel bir gelecek ile sunuyoruz. Değerli milletvekillerimizi ve Kenyalı öğrencilerimizi ülkemizde misafir etmekten de büyük onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

6 ayda Türkçeyi öğrenen öğrenciler, Milletvekili Olaga Aluoehe ve Başkan Karaman’a Türkçe teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz