Barak Ovası 1 Haftaya Kadar Tekrar Suya Kavuşuyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yaptığı açıklamada barak ovasının suya kavuşması için gerekli tüm...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yaptığı açıklamada barak ovasının suya kavuşması için gerekli tüm işlemlerin bittiğini ve bir haftaya kadar barak ovasının su ile buluşacağını söyledi.

Milletvekili Sarı, Barak Ovasın suya kavuşması için çalıştıklarını ifade ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu, hemen ardından DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'yı birlikte ziyaret ettik. Hancağız Barajı'nın konuşulduğu ziyarette; Barak Ovası'nın kaderini değiştirecek önemli gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda Fırat Nehri'nden alınan temiz su DSİ kanalıyla Hancağız Sulama Kanalına aktarılacak, buradan da bölge çiftçisine ulaştırılacak. Devlet Su İşleri'nin Bölge ve Şube Müdürleri tarafından başlatılan gerekli çalışmalar çerçevesinde, su 1 hafta içerisinde Bölge halkına ulaştırılacak. Ayrıca Hancağız Barajına teknik ve bilimsel bir ekip gelerek Hancağız Barajının pis suyunun kısa sürede fıtrattan beslenecek su ile temiz hale getirilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Sarı, Hancağız Barajında geçtiğimiz günlerde yaşanan acı olayın ise bir daha tekrarlanmaması için gerekli teknik tedbirler alınacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: