Barakada 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor

Mersin’de barakada 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren kadının dramı yürek burkuyor. Sosyal Yardımlaşma ve...

Mersin’de barakada 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren kadının dramı yürek burkuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 3 aydan 3 aya aldığı 300 TL ile geçinmeye çalışan kadının en büyük destekçisi İlköğretim okuluna giden oğlu Yunus.
16 yaşındaki Yunus tarım işinden kazandığı para ile ailesine bakmaya çalışıyor.
Arpaçsakarlar Bahçeciler Mahallesi Eminlik Caddesindeki barakada 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Nimet Çay (37) 7 ay önce eşi Hasan Çay’ı kanserden kaybetti. Bir oğlu askerde olan Nimet Çay 3 çocuğu ile barakada yapayalnız kaldı.
Bir süre komşularının verdiği yiyeceklerle çocuklarının karınlarını doyuran Çay ailesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 3 aydan 3 aya verilen 300 TL maaş bağlandı.
Paranın yetmemesi üzerine ise ilköğretim okuluna giden 16 yaşındaki Yunus tarım işlerine giderek kazandığı para ile ailesi destek olmaya çalışıyor. Kış mevsiminde akan ve her tarafı dökülen barakada kalan Anne Nimet Çay ve çocukları Yunus (16), Yasin (7) ve Halil İbrahim (5) kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Evlerinin yağmur yağdığı zaman akarak her tarafın sular içinde kaldığını ifade eden Nimet Çay, güneşli havada dışarı çıkararak kurutmaya çalıştığını söyledi.
16 yaşındaki oğlu Yunus’un çalışarak kendilerini baktığını anlatan Çay, “Oğlum bize bakıyor. Bazen iş oluyor bazen olmuyor. Bazen okula gidiyor. Bir evim olsun istiyorum. Eşyam olsun istiyorum” diye konuştu.
Ailesine kendisini bakmaya çalıştığını anlatan Yunus Şen ise “6’ncı sınıfa gidiyorum. Bahçede çalışıyorum. Bazen iş oluyor bazen olmuyor. Kazandığım para yetmiyor. Kardeşlerimiz zor durumda. Evimiz böyle baraka gibi. Çatısı akıyor. Yağmur yağınca deliklerden su geliyor. Altına kap koyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz