Barcelona 6-0 Athletic Bilbao maç özeti ve golleri

Barcelona – Athletic Bilbao maç özeti ve önemli anları haberimizde. Barcelona evinde fırtına gibi esti ve rakibini gole boğdu. İşte, Arda Turan’ın ikinci yarıda oyuna girdiği maçın özeti.

6-0 Barcelona’nın galibiyetiyle biten Barcelona – Athletic Bilbao maç özeti ve önemli anları haberimizde. Arda Turan’ın performansının merakla beklendiği maç Nou Camp Stadı’nda oynandı ve Barcelona rakibine gol olup yapdı. Maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcumuz Arda Turan, 46.dakikada Lionel Messi’nin yerine oyuna dahil oldu. Barcelona’nın golleri Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez (3) ve Ivan Rakitic’ten geldi. İşte merak edilen Barcelona – Athletic Bilbao maç özeti ve önemli anları.

BARCELONA – A. BİLBAO MAÇ ÖZETİ (1.YARI)

Reklam
Reklam

Barcelona maça hızlı başladı. Dakikalar henüz 3’ü gösterirken gol pozisyonuna giren Luis Suarez kaleci Iraizoz ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin müdahalesiyle yere düşen Luis Suarez takımına penaltı kazandırdı. Maçın hakemi Mateu Lahoz, kaleci Gorka Iraizoz’u da kırmızı kartla cezalandırdı. Bu kırmızı kart, Athletic Bilbao için farkın habercisi oldu. Penaltı vuruşunu gole çeviren Lionel Messi ligdeki 10.golüne imza attı.

31.dakikada hızla kontraya çıkan Barcelona’da Luis Suarez orta yuvarlak çevresinde topla buluştu. Kanattan bindirme yapan Neymar’ı iyi bir pas çıkardı. Neymar hızla ceza sahasına girdi, kalecinin üzerinden şık bir vuruşla takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı.

BARCELONA – A. BİLBAO MAÇ ÖZETİ (2.YARI)

Kaslarında çekme olan Lionel Messi’nin yerine ikinci yarının başında Arda Turan dahil oldu.

47.dakikada Suarez ve Neymar verkaça girdi. Neymar rakip savunmanın arkasına sarkan Suarez’i iyi gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Luis Suarez farkı 3’e taşıdı.

62.dakikada Neymar ceza sahasında müthiş işler yaptı. Topla ceza alanında adeta dans eden Neymar rakiplerini geçip son çizgiye indi. Ortada bekleyen Rakitic’e al da at dercesine bir pas verdi. Rakitic de bu ikramı geri çevirmedi. 4-0

Reklam
Reklam

68.dakikada topla buluşan Arda Turan, ceza alanına doğru hareketlenen Luis Suarez’i gördü. Arda’nın şık ortasında topu göğsüyle kontrol eden Suarez, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi. Arda böylelikle ligdeki 2.asistini yapmış oldu.

82.dakikada son çizgiye doğru inen Busquets’in ortasında topa iyi yükselen Luis Suarez şık bir kafa vuruşuyla hat-trick yaptı ve skoru belirledi. 6-0

Barcelona bu sonuçla bir maç eksiğine rağmen lider Atletico Madrid’in iki puan arkasında ikinci sıraya yerleşti.

[

****](https://www.mynet.com/spor/iddaa/puandurumu?ligid=20?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=haber)