Barcelona'dan muhteşem dönüş

Barcelona'dan Pedro'lu dönüş! Getafe karşısında maça 2-0 yenik başlayan Barça, Pedro'nun müthiş hırsı ve golleriyle soyunma odasına önde gitti. İkinci 45. dakikada gerçek kimliğini sahaya yansıtan Katalanlar, Getafe'yi 5-2'lik skorla geçmeyi bildi.

Maçın başında 2-0 geriye düşerek adeta şok yaşayan Barcelona, gecenin kahramanı Pedro'nun golleriyle mucize bir geri dönüşe imza atarak soyunma odasına 3-2 önde gitti. İkinci yarı ise ritmini bulan Katalan ekibi, Getafe ağlarına 2 gol daha görderdi ve karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

Barcelona'nın iki yıldızı Messi ve Neymar bu karşılaşmada forma giymedi.Bu galibiyetle puanını 46'ya çıkaran Barcelona, Atletico Madrid'in kısa süreliğine oturduğu liderlik koltuğunu takipçisinden geri almayı bildi. Ev sahibi Getafe ise 23 puanda kaldı.

Karşılaşmaya Getafe, güçlü rakibi karşısında iyi başladı. Bu başlangıçın meyvesini de golü erken bularak aldı. Madrid temsilcisinde sahneye Sergio Escudero çıktı. Genç oyuncu, 11. dakikada attığı golle Getafe'yi 1-0 öne geçirdi.Maça, tempolu ve mükemmel başlancını golle süsleyen Getafe, 3 dakika farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Ev sahibi ekip bu kez yıldız oyuncusu Lisandro Lopez ile golü buldu.

14 dakikada kalesinde iki gol birden gören Barcelona adeta neye uğradığını şaşırdı. Şok yaşayan Katalan ekibi ilerleyen dakikalarda oyunu Getafe yarı alanına yıktı. Çok adamla kapanan Getafe, ilk 30 dakika Barcelona hücum hattına pozisyon fırsatı vermedi.

Bu dakikadan sonra Getafe üzerinde bunaltıcı bir baskı kuran Barcelona, 35. dakikada Pedro ile farkı 1'e indiren golü buldu:2-1. Bu golden sadece 6 dakika sonra sahneye bir kez daha çıkan Pedro nefis bir vuruşla skora dengeyi getirdi:2-2. İlk yarıyı geride kapatmaya hiç niyetli olmayan Barcelona gecenini yıldızı Pedro ile küllerinden yeniden doğduktan sonra adeta dirilişe geçti. İlk 45 dakikada son sözü yine Pedro söyledi:3-0.8 dakika içinde hat-trick yaparak Barcelona'ya hayat veren Pedro, takımını soyunma odasına 3-2 önde götürmeyi başardı.

İkinci yarıya moralli başlayan Barcelona, Getafe'nin ilk yarı yaşadığı şoku üzerinden atamamasını bir kez daha iyi değerlendirdi. Katalan ekibi Cesc Fabregas iler farkı 2'ye çıkardı:4-2. İlk yarının yıldızı Pedro iken ikinci 45 dakikaya ise Fabregas damga vurdu. Yıldız oyuncu, 72. dakikada penalatıdan attığı golle Barça'yı eski günlerine geri dönderdi:5-2.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Barcelona sahadan 5-2 galip ayrılarak liderliği Atletico Madrid'e kaptırmadı.