Bardakoğlu, Moskova'da cuma namazı kıldırdı

MOSKOVA (İHA) - Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin'in resmi davetlisi olarak Moskova'yı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu bugün Moskova Camii'nde cuma namazı kıldırdı.

Yaklaşık 3 milyon Müslüman'ın yaşamaka olduğu Moskova'da her cuma olduğu gibi bugün da binlerce Müslüman camilere akın ederken, içeride yer kalmadığı için sokakta saf tutulan Moskova Merkez Camii tarihinde ilk kez Türkiye'den gelen önemli bir misafire ev sahipliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin'in hazır bulunduğu cuma namazında imamlık yapan Bardakoğlu, verdiği hutbeyle de Rusyalı Müslümanlara tarihi bir gün yaşattı. Cuma hutbesine Türkiye'den selamlar getirdiğini belirterek başlayan Ali Bardakoğlu, Rusya ile Türkiye arasında hızla gelişmekte olan ilişkilere paralel olarak iki ülke Müslümanları arasındaki kadeşlik bağlarının da her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hutbede insanın yaradılış gayesi ve sevginin önemi üzerinde duran Ali Bardakoğlu, İslam'ın sevgi dini olduğunu ve gerçek Müslümanların Allah'ın yarattıklarını da sevdiklerini ifade etti. Dinimizde Allah korkusundan ziyade Allahı saymak, sevmek ve Allah sevgisini kaybetmemek hissinin daha güçlü olduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Kur'anıkerim rabbimizin bizlere birebir hitabıdır. Ne mutlu bizlere ki Kur'an'ı rehber, peygamerimiz Muhammed Mustafa'yı önder edinmişiz" dedi. Camiye toplanan Müslümanları gerçek yaradılış gayelerini anladıkları için tebrik eden ve caminin genişletilmesi için başlatılan inşaat çalışmalarına da katkıda bulunacaklarını kaydeden Bardakoğlu, "İnşallah bu cami sadece namaz kılınacak yer değil aynı zamanda Müslümanların eğitim alacakları büyük bir merkez haline gelecek. Burası Rusya'daki din özgürlüğünün de sembolü haline gelecek" şeklinde konuştu.

Bu arada Ali Bardakoğlu ile Ravil Gaynuddin tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rusya Müftüler Konseyi arasında "Dini Alanda İşbirliği Protokolü" imzalandığı bildirildi.

Reklam
Reklam