Bardakoğlu'dan ramazan ayı mesajı

ANKARA (İHA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazanın en önemli özelliklerinden birinin de, bireyselleşen, yalnızlaşan ve yabancılaşan insanı şefkat ve rahmetle kucaklayıp toplumsal hayata katmak olduğunu belirterek, "Ramazan ayı insanların yalnız kendi dünyalarında, kendi evlerinde, kendi sofralarında yaşadıkları bir zevk olarak kalmasın" dedi.

Yarın başlayacak olan Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazan'ın her yıl aşınan değerleri onarmaya, kaybolan değerleri yeniden kazandırmaya geldiğini belirterek, manevi değerlerin bu ayda doruğa ulaştığını ifade etti. Bardakoğlu, ahlaki erdemlerin Ramazan'da bütün toplumu kuşattığını belirterek, toplumlararası ilişkileri düzenleyen evrensel değerlerin bile Ramazan'da farklı bir boyut kazandığını kaydetti. Ramazan'ın İslam'ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlakını bütün insanlığa gösteren bir rahmet ve bağışlanma ayı olduğunu de bildiren Bardakoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Oruç, iradeleri merhametle eğitir ve özgürleştirir. İftar cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğretir. Teravih, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayar. Sahur, hayır ve bereketin ne olduğunu gösterir. Kadir Gecesi'nde bütün bu yüksek değerlerin son ilahi kaynağı olan Kur'an, adeta yeniden nazil olur. Kur'an'la akıllar ve gönüller sonsuzluk yolculuğuna hazırlanır. Verdiğimiz zekat ve fitreler, toplumun sosyal yaralarını Ramazan'ın şifalı elleriyle sarar. Bayramla toplum rahmetle, birliğe ve coşkuya yürür".

Mesajında, Hz. Peygamberin "Oruç tutan nice insan vardır ki, karları sadece açlık ve susuzluk çekmektir. Oruç, insanı (her türlü kötülükten koruyan) kalkandır. Sakın oruçlu iken kötü söz söylemeyin, biri size sataşacak olursa ben oruçluyum, deyin" sözlerine de yer veren Bardakoğlu, Ramazan'ın en önemli özelliklerinden binin bireyselleşen, yalnızlaşan ve yabancılaşan insanı şefkat ve rahmetle kucaklayıp toplumsal hayata katmak olduğunu belirti. Bardakoğlu, "Ramazan ayı insanların yalnız kendi dünyalarında, kendi evlerinde. Kendi sofralarında yaşadıkları bir zevk olarak kalmasın. O, bütün güzellikleriyle gönlün derinliklerinde yaşanan, yoksullarla, kimsesizlerle ve yüreği yaralı insanlarla güzelliklerin paylaşıldığı güzel günler olsun" dedi.

Reklam
Reklam