Barguti aleyhinde dava

KUDÜS (İHA) - İsrail, yıllar sonra üst düzey bir Filistinli'yi yargılayarak İsrailli sivillere karşı intihar saldırılarını ve saldırı düzenlemeyi planlamakla suçlu bulduğu El-Fetih Hareketi'nin Lideri Mervan Barguti hakkında dava açacağını açıkladı.

İsrail Adalet Bakanlığı Sözcüsü Yaakov Galanti, İsrail'in Barguti'yi diğer 4 Filistinli ile birlikte İsrail'e karşı düzenlenen saldırılar ile bağlantıları olduğu nedeniyle sivil mahkemede yargılamayı planladığını söyledi.

İsrail'in, 21 ay İsrail'e karşı düzenlenen terör saldırılarında Filistin liderliğinin yüksek mertebesinde bir suç ortağını kanıtlamayı ümit ettiği belirtildi. Ancak, bu dava Barguti'nin imajını bir lideri desteği olarak parlatacağı ve Filistinliler arasında popüler hale getireceği açısından olumsuz sonuç oluşturabileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

El-Fetih Hareketi'nin Lideri 42 yaşındaki Barguti, İsrail askerlerinin 15 Nisan tarihinde Batı Şeria'nın Ramallah kasabasının dışında kendisini tutukladığı zamandan beri sokak protestolarında ateşli konuşma yapan birisi olarak ve Filistin Lideri Yaser Arafat'ın Batı Şeria'daki El-Fetih Hareketinin Lideri ve Arafat'tan sonra ikinci ünlü lider olarak tanımlanıyor.