Barış İçin Fransa'dan Kudüs'e Yürüyor

Fransa’dan başlattığı 'dünyada barış' yürüyüşü için 4 ay önce yaya olarak Kudüs’e doğru zorlu ve...

Fransa’dan başlattığı 'dünyada barış' yürüyüşü için 4 ay önce yaya olarak Kudüs’e doğru zorlu ve uzun bir yolculuğa çıkan Fransız vatandaşı Feie Nikolas Maie, 4 ülkeyi geçerek Türkiye’ye geldi. Yaya olarak Trakya’yı geçen barış elçisi Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine ulaştı.

Gökçeada’yı bir süre dolaşan barış elçisi Feie Nikolas Maie (47), Taylan Otelin konuğu oldu. Ada halkı ile bir süre sohbet eden barış elçisi Feie Nikolas Maie sempatik tavırları ile ilgi çekti. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı’yla görüşen Maie, yolculuğu boyunca Fransa, İtalya ve Yunanistan'ı geçip Türkiye'ye ulaştıklarını söyledi. Türkleri çok sevdiğini söyleyen Maie, Kudüs'te barış ve insanlık için dua ettikten sonra memleketi Fransa’ya döneceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Yolculukları sırasında Türk insanın kendilerine yakın ilgi gösterdiğini belirten barış elçisi, maksatlarının dünyada barışı sağlamak olduğunu söyledi. Tipik kıyafeti ve ilginç arabası ile Gökçeada’dan ayrılan barış elçisi Kıbrıs üzerinden Kudüs'e yaya olarak gitmeyi planlıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: