Barış isteyen STK’lardan Beyoğlu'nda renkli eylem

Beyoğlu’nda toplanan ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Barış İnsiyatifleri adlı grup, Türkiye’de var olduğunu...

Beyoğlu’nda toplanan ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Barış İnsiyatifleri adlı grup, Türkiye’de var olduğunu öne sürdükleri savaşın durdurulması isteğiyle eylem yaptı. Tünel Meydanı’ndan Taksim’e yürüyen grup, İstiklal Caddesi üzerindeki yürüyüş boyunca def ve davul çalarak renkli görüntüler oluşturdu. Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.
Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Barış İnsiyatifleri, başta KCK operasyonları olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’da sürdürülen askeri operasyonların durdurulması isteğiyle Tünel Meydanı’nda toplandı. ‘Kardeşlik Adalet Barış’ yazılı pankart açan grup Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi boyunca def ve davul çalarak renkli görüntüler oluşturan grup, ‘Savaşa hayır’ , ‘Barış adalet kardeşlik’ , ‘Öz öz özgürlük Kürt halkına özgürlük’ , ‘Ölümlere hayır’ şeklinde sloganlar attı. Düdük çalarak hükümeti protesto eden grup, ara ara oturma eylemi yaptı.
Yürüyüş sırasında bir vatandaş ile grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Laf atan vatandaş ile göstericiler arasında küçük çaplı bir arbede yaşandı. Araya giren sivil polisler, M.Ç. isimli şahsı gözaltına aldı.
Yaklaşık bir saatin ardından Taksim’e ulaşan grup adına bir açıklama yapan Mehmet Ali Demircioğlu, umutlarının bir kez daha yıkıldığını belirterek savaşın yeniden başladığını savundu. Havanın puslanarak barışın sesinin kısıldığını öne süren Demircioğlu, “Savaş çığırtkanları medyada, Mecliste, sokakta sahnelerini aldı. Savaşa, savaş tacirlerine, savaş kışkırtıcılarına karşı barışın sesini yükseltmeye, barış iklimini daim kılmaya çalışıyoruz. Bombardıman gürültülerini bastırmak , çatışmaları sona erdirmek, çocukların ölmesini, daha fazla kan akmasını engellemek için feryat ediyoruz.” dedi.
KCK operasyonlarında tutuklananların serbest bırakılmasını isteyen Demircioğlu, şöyle konuştu: “Terörle Mücadele Kanunu ve özel yetkili ağır ceza mahkemeleri yürürlükten kaldırılsın. Yeni anayasayı hiçbir baskı ile karşılaşmadan özgürce tartışabilmek için mutlak ifade özgürlüğü yasalarla güvence altına alınsın.” şeklinde konuştu.
BDP’li milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Ufuk Uras’ın da destek verdiği eylem basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz